Te gast bij UMBROSA op 19 mei 2022: Bedrijfsbezoek onder de parasol.

Te gast bij Umbrosa op 19 mei 2022.

Bedrijfsbezoek onder de parasol.

 

We waren zeer welkom bij Umbrosa voor een bedrijfsbezoek en werden hartelijk ontvangen in Roeselare door de CEO Christophe Haemers en door Hanzelid Johan Houbart.

 

Umbrosa zit in het segment van de outdoormarkt, en laat dit nu net een niche markt zijn. De CEO is overtuigd van de superieure kwaliteit van hun producten en spreekt dan ook gepassioneerd en met trots over “de mooiste parasols ter wereld”.

Hij heeft het over de 3 productwaarden van Umbrosa, nl. Identity, Smart en Emotion. Daarnaast worden ook de 4 bedrijfswaarden besproken, Passie, Praten, Perfectie en Persoonlijke groei. Ook de zachte waarden zijn zeer belangrijk in het bedrijf.

Wat heb je nodig voor je onderneming? Mensen en Middelen. Het Umbrosa team, of de Umbrosa Family, telt 40 medewerkers en daarnaast ook stagiairs en freelancers.

De processen beginnen bij het ontwerpen, daarna het produceren (met grondstoffen die voor 95% uit Europa komen!) en daarna komt de verkoop. Bij de verkoop valt op dat de particuliere markt de laatste jaren geboomed heeft t.o.v. de projectmarkt, en Corona zit hier natuurlijk voor iets tussen. Nu de pandemie aan het voorbijgaan is, neemt de projectmarkt weer de grootste hap van de verkoop. Er is export naar 80 landen!

 

Het bedrijf werd opgericht in 2007: Umbrosa NV, Clear focus on shade.

De rode draad doorheen het ondernemers- en groeiverhaal van Christophe Haemers is dat je niet noodzakelijk àlle opportuniteiten moet aannemen. Het verhaal is een verhaal van vallen en opstaan, en er telkens slimmer uitkomen. Ondertussen werd in 2017 een groot gebouw gezet en lopen de activiteiten goed en professioneel. Momenteel wordt de Amerikaanse markt gestadig veroverd. De productie wordt weliswaar in België verdergezet met de focus op perfectie en efficiëntie.

En wat is dan nu de ambitie van de CEO van Umbrosa? Op eigen kracht 3 keer zo groot worden!

We wensen hem hierbij veel succes!

Een leerrijk bedrijfsbezoek, hartelijk dank aan Christophe en Johan!