Verslag Vriendendinner met Matias Madou op 18 november 2021

Verslag van een razendsnel groeiverhaal met Matias Madou op 18 november 2021

– Secure Code Warrior –

 

https://dehanze.peepl.be/nl/albums/5410/

 

Matias studeerde aan de UG. Vooraleer hij de business indook wou hij eerst doctoreren en de internationale wereld verkennen.

Bij Fortify in Silicon Valley deed hij heel wat ervaring op. Zijn collega’s van toen blijken nu ook succesvolle key-positions te bekleden en Matias heeft nog steeds contact met hen.

 

Onze spreker is eigenlijk zijn bedrijf gestart uit frustratie en de drang om mensen op een juiste manier te helpen. In 2015 stopte hij met betaald werk en is hij er volledig voor gegaan. Met een geldreserve goed voor 1 jaar werkte hij aan zijn “funding”. In 2016 kreeg hij subsidies van Vlaio en ondertussen vond hij ook in Nathan Desmet een co-founder.  Matias ging de baan op en Nathan schreef code!

 

Tegen 2017 hadden ze toch al 2 goede klanten, Isabel en ING. Ook de huidige CEO Pieter Danhieux werkte met zijn bedrijf Secure Code Warrior samen met ING. Toen de 2 elkaar opnieuw ontmoetten (ze kenden elkaar al van hun studietijd) merkten ze algauw de complementariteit op en besloten ze samen te werken met als doel aan software trainers voldoende kwaliteitsvolle training te geven. De 2 bedrijven -elk met zo goed als 0 euro op de rekening- pitchten hun idee bij investeerders en haalden zo in de volgende jaren een kleine 50 miljoen euro op waarbij ze groeiden tot een bedrijf met 200 werknemers. Door in 2019 met Goldman Sachs in zee te gaan, gingen nog meer deuren open.

 

Ondertussen heeft Secure Code Warrior overal ter wereld vestigingen, waardoor er ook 24/24 gewerkt wordt en er steeds wel ergens iemand wakker en aan het werk is die je nodig heeft.

Waar de juiste mensen zitten, daar gaat Secure Code Warrior ook!

 

Een slide vol logo’s toont aan dat SCW zeer veel klanten heeft, van Ikea tot Lego, financiële instellingen, online bedrijven en ook luchtvaartmaatschappijen of tech bedrijven.

Momenteel werken 200 000 ontwikkelaars op hun platform!

Hun Global Board heeft ‘deep cyber experience’ en bestaat uit 2 founders, 2 non-exec directors, 2 investors en experten.

 

Matias beseft dat ze nog steeds een start-up zijn, maar door hun groei kunnen ze bij het opstellen van contracten nu toch al meer hun eigen eisen stellen. En ze blijven groeien!

Een succesverhaal hoe je als start-up ook internationaal kan doorbreken.