Verslag vriendendinner met Valérie Lemahieu op 1 april 2021

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Valerie Meuser is het woord aan onze gastspreker Valérie Lemahieu. Als starter is Valérie aangenaam verrast om voor een publiek als De Hanze te spreken, een groep met ervaren ondernemers.

Als 36-jarige komt Valérie uit een zelfstandig nest, het ondernemerswereldje zit in het bloed. Na studies en ervaring in binnen- en buitenland is zij in 2016 begonnen met de JusRé sapjes.

·        Jus + Ré-

               freshing

               hydrating

               powering

               boosting

               …

De ingrediënten zijn van de juiste oorsprong, hoog kwalitatief. Daarna gaan ze in het cold-pressing proces, waarbij alles apart geperst wordt. Er is geen verhitting, en een beperkte oxidatie, wat zorgt voor een maximale kwaliteit met behoud van smaken en vitaminen.

Het gamma is uitgebreid. Er werd gestart met juices en shotjes voor elk moment van de dag. Er zijn ondertussen drinks, smoothies, soepjes aan het gamma toegevoegd. What’s next?

JusRé heeft een 220-tal B2B klanten, daarnaast zijn er ook veel particuliere klanten. Na coaching door Hanzelid Johan Houbart werd beslist om o.a. nog een aantal extra pluspunten in de verf te zetten, zoals glutenvrij, vegan, eco, bio… Allemaal extra’s om de JusRé producten nog meer bekendheid te geven.

Valérie heeft het in het kort ook nog even over het ondernemerschap als vrouw. Haar visie is dat je dromen moet najagen, dit heeft niets met geslacht te maken. Ze gelooft in gelijkheid, het kan en het is ook te organiseren!

Ondanks het coronajaar is de omzet verdubbeld, snel schakelen is steeds de boodschap en met ondertussen 6 personeelsleden wil JusRé blijven groeien. Een aantal sapjes blijven in het gamma, maar verder wordt er veel gevarieerd.

Valérie had de juiste timing uitgekozen om te starten met de sapjes. Iedereen was en is zich meer bewust van gezondheid en gezonde voeding en is op zoek naar meerwaardeproducten. Uiteraard is na verloop van jaren een en ander veranderd in de houding hoe Valérie naar alles kijkt. Soms wordt impulsiviteit wat vervangen door doordachtheid.

Bottlenecks bij JusRé zijn de korte keten en de houdbaarheid. Daarnaast wordt er volop vooruit gekeken met o.a. online verkoop, internationalisering, ….

Na een zeer interessante vragenronde en nog wat bijpraten in de chatrooms kwam een einde aan een geslaagde en boeiende avond bij De Hanze met een duidelijk en interessant succesverhaal!

Bedankt Valérie!