Hict viert vijftiende verjaardag in stijl

Het consultancybedrijf hict van Bruggeling en Hanzelid Jan Demey werd opgericht in 2004, exclusief gericht op de gezondheidssector. Ondertussen is hict uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de Belgische healthcare consulting, zowel in de algemene ziekenhuizen als in de gespecialiseerde organisaties zoals psychiatrische ziekenhuizen. Het bedrijf is een partner voor de gezondheidssector en overheden en geeft advies van alle slag: van strategie tot procesverbetering, van technologische implementaties tot veranderingsmanagement. 

“Voor de industrie (farma, devices, technologie en bouwconsortia) biedt hict tevens gespecialiseerde expertise aan, en dit van gezondheideconomische dossiers tot policy making en waardebepaling van hun producten in het gezondheidssysteem”, aldus nog Demey. “Beleidsmakers doen beroep op ons voor capaciteitsplanning, zorgstrategische vraagstukken en specifieke domeinen, zoals kankerzorg. Dit geïntegreerd aanbod tussen alle spelers in een gezondheidssysteem maakt hict in zijn aanbod en focus uniek. De gezondheidszorg is sowieso een sector in permanente verandering, waarin innovatie een centrale rol speelt. Bij hict maken we werk van oplossingen om de vraagstukken van de sector te kunnen beantwoorden, en zo de klanten te begeleiden in hun ambities.” 

Naast de thuismarkt België werd ook naam en faam vergaard in het buitenland, niet in het minst bij grote hospitalen in het Midden-Oosten. De voorbije jaren heeft hict geïnvesteerd in die internationalisatie met meer medewerkers die aan internationale projecten werken en/of aan internationaal business development doen. Een mooi voorbeeld hiervan is een reorganisatie en digitaal transformatieproject van een privaat ziekenhuis dat dit jaar van start is gegaan in het Midden-Oosten (Koeweit). 

Dit jaar ook verhuisde hict van de traditionele thuisbasis in Brugge naar Gent, in het Meetdistrict in de Ghelamco arena, een modern en levendig co-working concept, de perfecte locatie.

Op vandaag telt hict meer dan 20 voltijdse medewerkers en kan het rekenen op een ruim aantal geassocieerde consultants en experts. “Deze gepassioneerde professionals zijn de reden dat we ondertussen meer dan 400 healthcare projecten succesvol hebben kunnen realiseren, zowel nationaal als internationaal”, vertelt Jan Demey. Om het 15-jarig bestaan te vieren besliste hict dat het tijd was voor een nieuwe visuele identiteit, aangevuld met een nieuwe website: www.hict.com