Nieuw standingvol kantoorgebouw voor ICO in de haven van Zeebrugge

Onder de vleugels van de Japanse groep NYK werd in 2006 het nieuwe bedrijf International Car Operators (ICO) opgericht. Onder de deskundige leiding van CEO, Marc Adriansens, tevens Hanze-lid, groeide ICO uit tot een grote speler en vaste waarde in de havens van Zeebrugge en Antwerpen. Met 1250 werknemers en 100 miljoen euro toegevoegde waarde in Zeebrugge en Antwerpen draagt ICO flink bij tot de Vlaamse economie.

In het kader van de groei werd ondertussen in de haven van Zeebrugge het nieuwe kantoor- en toegangsgebouw van International Car Operators feestelijk ingehuldigd. ICO investeerde naar verluidt 10 miljoen euro in een opvallend, hoog, glazen gebouw. Dat fungeert voortaan als centrale ‘gate’ voor de terminals aan weerszijden van het Zuidelijk Insteekdok, respectievelijk de Hanze- en de Bastenakenterminal. 
Het gebouw bestaat uit vijf verdiepingen met elk een nuttige oppervlakte van 900 vierkante meter, waar er 150 bedienden werken. De feestelijke opening werd o.a. bijgewoond door Vlaams minister Bart Tommelein (VLD), managing corporate officer van NYK Line Hiroki Harada, havenvoorzitter Renaat Landuyt, gedelegeerd bestuurder van MBZ Joachim Coens en voorzitter van ICO en topman van NYK Group Svein Steimler. 
De inhuldiging van het nieuwe gebouw is tegelijk ook een verderzetten van het groeiverhaal van ICO. Het bedrijf onderstreepte immers de uitbreidingsplannen met 54 hectare langs de Bastenakenkaai, die binnenkort 200 hectare groot zal zijn. Daarmee komen de diverse terminals van ICO in Zeebrugge op een totaal van 300 hectare (naast de 125 hectare in Antwerpen). Zo kan ICO vandaag zeggen dat het voor autotrafiek de onbetwistbare nummer één van de wereld geworden is met 2,6 miljoen wagens per jaar in Zeebrugge en Antwerpen.