Advionics neemt deel aan Open Bedrijvendag

Advionics, het Oostkamps bedrijf waar ons Hanzelid Jan Bonte CEO is, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Uiteindelijk is het in 2014 door een managementbuy-out een op zich staand bedrijf geworden. Jan Bonte runt Advionics samen met Nico Strynck die fungeert als CFO en ook deelnam aan de MBO.

Nadat ze al in 2014 een fusie waren aangegaan met Intersoft Electronics (gespecialiseerd in radarsystemen) heeft Advionics een snelle groei gekend door o.m. de nodige investeringen in het moderniseren van hun productieapparatuur. De specialiteit van Advionics is complexe hoogfrequentie electronica gericht op radar- en communicatiesystemen. Daarnaast ontwikkelt Advionics nog andere producten voor diverse sectoren. Hierbij valt vooral de welbekende CERN in het oog waarvoor ze een vermogensversterker hebben ontwikkeld. 

Advionics behoort tot de Belgische Inventive Engineering Groep dat 150 medewerkers telt in Oostkamp, 50 in Olen en nog een twintig medewerkers wereldwijd verantwoordelijk voor de installatie.

Voor het eerst neemt Advionics deel aan de Open Bedrijvendag en ook de Hanzeleden kunnen een bezoek brengen waarbij zowel de mechanische als de elektronische productie worden toegelicht. Hiertoe zullen ook een tiental filmpjes (duur 1’) vertoond worden om het productieproces te verduidelijken. Bovendien zal men bij Advionics ook de samenwerkingen met andere bedrijven uit de doeken doen. Een boeiend bezoek dus waar je al snel een uur mee zoet zal zijn.