Brugge verwelkomt Wereldkantcongres ‘Living Lace’

Zo vernemen we van Hanzelid Sarah Cornand, Sales Manager van het congresbureau Meeting in Brugge. Van 13 tot 25 augustus 2018 komt de magie van de kant inderdaad tot leven in Brugge met een veelzijdig en interessant programma, waaraan enkele duizenden kantliefhebbers en -experts uit de hele wereld zullen deelnemen. Brugge en kant zijn sinds mensenheugenis onlosmakelijk met elkaar verbonden en daardoor alleen al is het de uitgelezen locatie.

Living Lace’ plaatst de kant in een historische context, maar legt met workshops van 13 tot 16 augustus ook het accent op het hedendaags kantgebeuren. 
Het congres zelf start op 17 augustus en loopt tot 19 augustus in unieke locaties gespreid over 3 stadsdelen. 
• In het verstilde Brugge is de gotische Sint-Gilliskerk het decor van een sublieme tentoonstelling over religieuze kant uit Brugse kerken en kloosters, een samenwerking met de Brugse Musea. Niet zo ver daar vandaan zet het Kantcentrum zijn zomercursussen en docentenopleiding in de kijker. 
• In de nabijheid van het Begijnhof wordt de Bogardenkapel omgevormd tot ‘Kantkapel’ en in de brouwerij De Halve Maan zijn er de traditionele Kantdagen.
• In het centrum van de stad doet het Stadsarchief het sociaal-economische aspect van het kantleven van destijds uit de doeken en in de monumentale Hallen zie je wat de handelaars kunnen aanbieden. In de schatkamer tonen privéverzamelaars hun mooiste kant, ook koninklijke stukken en topkunstenaars uit binnen- en buitenland tonen er hun originele eigentijdse kantcreaties.
Door 5 kantexperts worden er ook lezingen gegeven in Congrescentrum Oud Sint-Jan.
Aansluitend wordt er van 20 tem 25 augustus een rondreis georganiseerd naar 10 verschillende steden in België waar de plaatselijke musea en kantkunstenaars hun eigen Kanttentoonstelling organiseren.
Of via Greet Rome-Verbeylen, Brugge 2018 vzw: info.wlc2018@gmail.com