Congresbureau Meeting in Brugge in de spotlights!

In het maartnummer van VOKA Ondernemers werd Meeting in Brugge in de spotlights gezet. Meeting in Brugge wordt gemanaged door Hanzelid Sarah Cornand.

Sinds 1995 is de stedelijke vzw Meeting in Brugge actief in het promoten van de stad Brugge als zakelijke reisbestemming bij een driekoppig doelpubliek: corporate eventplanners, binnen- en buitenlandse eventorganisaties en associaties. Meeting in Brugge helpt hen in hun keuze voor locaties, verblijfsaccommodatie, activiteiten etc. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met Visit Bruges (de dienst Toerisme). 
Sinds midden 2017 ligt de focus vooral op medische, wetenschappelijke congressen van beroepsverenigingen. Congresgangers genereren een hoog ROI omwille van hun hoge bestedingsgraad én ze komen ook nog eens privé terug. Er wordt vooral gemikt op volgende activiteiten of sectoren: ICT, de haven, toerisme, mechatronica en de gezondheidszorg. In 2018 worden zo 5.000 congresgangers onthaald in Brugge. 
Als werelderfgoedstad blijft Brugge aantrekkelijk voor de zakelijke bezoeker. Temeer omdat er tot 3.300 kamers ter beschikking zijn op wandelafstand en vele eetgelegenheden. Het Congresgebouw blijft met de 1.289 plaatsen de grootste accommodatie. Via de jaarlijkse meeting- en eventgids wordt nu al promotie gemaakt voor het nieuwe beurs- en congrescomplex dat er in 2020 zal staan op het Beursplein. Dit complex biedt een uitbreiding met 500 plaatsen voor congresgangers en een exporuimte van 4.500m², wat een belangrijke meerwaarde biedt voor Brugge als congresstad. https://www.meetinginbrugge.be https://issuu.com/vokavzw/docs/2018-03-wv-ondernemers_5/22