Luc Vermeersch (Helbig, De Leite) wil iedereen goesting geven om te ondernemen

Hanzelid Luc Vermeersch, CEO van Helbig, kennen we als een erg gedreven persoonlijkheid en als bedrijfsleider legt hij de lat bijzonder hoog voor ethisch of mensgedreven ondernemerschap. Begin juli stelde hij in Ruddervoorde zijn aangenaam te lezen pocketboek ‘Ondernemen met hoge goesting en met hoge gisting’ voor, waarin hij zijn visie op het leiden van een bedrijf uit de doeken doet.

De titel van het boek verwijst met een knipoog ook naar zijn tweede activiteit als brouwer van speciale bieren via de selfmade brouwerij De Leite.
Luc Vermeersch is gepassioneerd en geïnspireerd door mensen en waarden. Hij begon zijn loopbaan bij een multinational. Het bracht hem tot inzicht dat het anders kan en anders moet. Van manager werd hij ondernemer met volle goesting. Volgens zijn visie kan je nooit dicht genoeg bij je mensen, je klanten of leveranciers staan. Het boek vertaalt die visie aan de hand van een hele reeks concrete tips en adviezen die letterlijk uit het leven zijn gegrepen, met de vijf pijlers van een waardengedreven en mensgericht bedrijf (waarden omzetten in gedrag, duidelijke doelstellingen formuleren, zinvol werk voor allen, een positieve omgeving creëren en tenslotte inzetten op talent).
Aan te bevelen lectuur. Wij kijken er alvast naar uit om Luc aan het woord te horen hierover op ons ontbijt(k)boek op 18 januari 2018.
Meer info: www.helbig.be