Professor Madeleine Hosli is nieuwe Directeur UNU-CRIS

UNU-CRIS (United Nations University – Institute on Comparative Regional Integration Studies), gespecialiseerd in de Studie van Regionale Integratie, verricht onderzoek om beleidsaanpassingen op het vlak van regionale integratie teweeg te brengen. In 2001 opgericht in Brugge, is het Instituut dit jaar opnieuw gelanceerd dankzij de steun van de Vlaamse Regering, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent (als cofinanciers en medeorganisatoren).

Professor Madeleine Hosli neemt de fakkel over van De Hanze-lid Anthony Antoine, die gedurende negen maanden als interim de functie van directeur waarnam en nu verder als Adjunct-Directeur aan de zijde van Professor Hosli aan de uitbouw van UNU-CRIS in Brugge zal meewerken.
Als Directeur zal professor Hosli de focus, structuur en administratie van het Instituut ter harte nemen. Ze kan hierbij bogen op de erfenis van Stichtend Directeur Luk Van Langenhove - tevens lid van De Hanze - die gedurende 15 jaar succesvol UNU-CRIS heeft geleid en als geassocieerd onderzoeker aan het instituut verbonden blijft. Dr. Van Langenhove zet zijn academische carrière verder aan het Instituut voor Europese Studies van de VUB, waar hij een Europees project rond Cultuur– en Wetenschapsdiplomatie leidt (H2020).
“Professor Hosli sluit zich aan bij de UNU-familie op een moment van opmerkelijke vernieuwing”, zei UNU Rector en VN Onder-Secretaris-Generaal David M. Malone. “Haar indrukwekkende academische reputatie en lange academische carrière inzake regio’s zal haar goed van pas komen, aangezien ze UNU-CRIS voorwaarts zal leiden in het vernieuwde programma”.
UNU-CRIS streeft als instituut naar het analyseren en het bieden van oplossingen voor huidige uitdagingen in een geglobaliseerde samenleving, uiteenlopend van migratie tot milieuvervuiling, tot bedreigingen voor economische en politieke stabiliteit en vrede. Het instituut maakt deel uit van de Universiteit van de Verenigde Naties (UNU), een denktank van de Verenigde Naties met een wereldwijd netwerk van meer dan 400 academici die onderzoek verrichten om de aanhoudende globale problemen op het vlak van overleven, ontwikkeling en welzijn aan te gaan en het beleid hiervan op punt te zetten.
Contact:
Pascale Vantorre, UNU-CRIS Management Assistant, pvantorre@cris.unu.edu