Acomo, de moederholding van SNICK EUROINGREDIENTS NV, versterkt haar marktpositie in noten en zuidvruchten met de acquisitie van Delinuts

In 2009 verkocht Hanzelid en past-voorzitter Philippe Snick zijn bedrijf SNICK EUROINGREDIENTS NV aan het Nederlandse ACOMO, beursgenoteerd, marktleider en wereldwijd trader in specerijen, kruiden, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten. Philippe is nog steeds de CEO van zijn voormalig bedrijf.

Het is immers traditie bij Acomo dat het bestaande management na de overname nog voor lange tijd aan boord blijft en de business verder runt. Philippe en zijn team (22 mensen binnen SNICK EuroIngredients op dit ogenblik) hebben de omzet in 7 jaar weten te verviervoudigen tot € 22 miljoen (omzet 2016) met een EBITDA van € 3,5 miljoen. 
SNICK EUROINGREDIENTS specialiseert zich in ontwikkeling, productie en tevens verkoop van ingrediënten en mengsels voor de voedingsindustrie, dit hoofdzakelijk in de Benelux aan industriële producenten van maaltijden, vleeswaren, bakkerijproducten, sauzen, soepen, bouillons e.d. In 2013 werd € 5 miljoen EUR geïnvesteerd in een volledig nieuw pand te Ruddervoorde met logistiek magazijn, proefkeuken, R&D-center en state-of-the-art mengfabriek. 
Om haar positie in de markt van noten en zuidvruchten te verstevigen heeft Acomo (Amsterdam Commodities N.V.) als internationale groep ondernemingen, voornamelijk actief in handel en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten, recentelijk het Nederlandse familiebedrijf Delinuts B.V. overgenomen. Dankzij deze overname wordt Acomo de grootste notenhandelaar in Europa. 
De Acomo Groep boekte in 2016 een omzet van € 682 miljoen met een nettowinst van € 34 miljoen en telt na deze overname ca 750 mensen medewerkers. Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908. De voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo/USA (eetbare zonnebloemzaden), Red River van Eck B.V. in Zevenbergen, SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven (noten) en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde. 
http://www.snick.be/