Nieuwe HR-manager van ICO Terminals

Eind april is Hanzelid Philippe Bogaerts als HR-manager van International Car Operators met pensioen gegaan en dit na 43 jaar actief te zijn in de havensector, zowel in containers als roro, in Antwerpen als Zeebrugge en onder meer bij Hessenatie en later ICO. Hij is er ook een diplomatische bruggenbouwer geweest tussen Antwerpen en Zeebrugge. Philippe is ook al sinds 2000 lid bij De Hanze.

De nieuwe HR-manager is Filip Claeys. Havens zijn nieuw voor hem, maar ICO vormt volgens hem wel een ‘logische stap’ in zijn loopbaan in de automobielsfeer (15 jaar bij Volvo Cars in Gent, gevolgd door 8 jaar bij ON Semiconductors in Oudenaarde, daarna 3 jaar bij SAS Automotive als toeleverancier van Volvo Cars). Met transport en vehicle processing bij ICO is de cirkel rond. Vanuit het hoofdkantoor in Zeebrugge leidt hij een zeskoppig HR-team dat instaat voor de HR-begeleiding in Zeebrugge en Antwerpen, want alles samen geeft ICO werk aan 1.100 mensen. 
Zeebrugge ontpopte zich de jongste jaren tot de grootste haven voor nieuwe auto’s en er zijn vooruitzichten op nog verdere groei. ICO is goed voor een derde van de werkgelegenheid in Zeebrugge en er staan nog nieuwe klanten te dringen om met ICO in zee te gaan. 
ICO is in De Hanze vertegenwoordigd door Marc Adriansens, Philippe Bogaerts en Geert d’Hondt. http://www.icoterminals.com