ICF Gent : Gentse Floraliën 2016 - vooropening 21 april 2016

De voorzitter en raad van bestuur van de International Club of Flanders hebben de eer en genoegen u uit te nodigen op de vooropening van de Gentse Floraliën 2016. Dit bezoek gebeurt in primeur op donderdag 21 april 2016, nadat de koning vooraf de tentoonstelling plechtig geopend heeft.

Zinnenprikkelende voorstelling van laurier tot rozen, van rhododendron tot de sprekende plant. In de Sint-Pieterskerk hangt een reusachtige bloemenluchter en in de pandgangen van de Sint-Pietersabdij ontmoeten bloemen en hoofdzonden elkaar. Ga op de sofa bij de plantenpsychologe, ontdek stadslandbouw in de Wereld van Kina en vergeet zeker de abdijtuin niet met de adembenemende land art installatie van Bob Verschueren. Pure beleving!
EYECATCHER | TOMAS DE BRUYNE i.s.m. HITOMI GILLIAM EN NATALIA ZHIZKO
Imposante bloemenluchter in St-Pieterskerk
In het barokke kader van de St-Pieterskerk creëert Tomas De Bruyne, Belgisch internationaal gerenommeerd florist samen met twee topfloristen Hitomi Gilliam (Canada/USA) en Natalia Zhizko (Rusland) een majestueuze bloemenluchter. Het ontwerp van De Bruyne respecteert enerzijds de architectuur van de St-Pieterskerk en voegt anderzijds moderne toetsen van kleurrijk kristal toe die verwijzen naar de glasramen. De zon in de koepel zorgt voor een sterk visueel en speels karakter zodat je op elk moment van de dag de bloemen op een andere manier ontdekt. Kunst is de barometer van een tijdsgeest. Tomas De Bruyne gebruikt rijke speelse kleuren, barokke vormen, bloemen, materialen, afwerkingen en producten die beantwoorden aan de hedendaagse trends. Programma: •  13 uur: verwelkoming in ICF. Parkeren kan u op de publieke ondergrondse parking van het Sint-Pietersplein. •  13 – 14 uur: uitgebreide netwerkreceptie met hapjes (bij mooi weer op ons terras). •  14 – 15.30 uur: diner gevolgd door koffie en dessert. 16 uur: de avant-première van de Floraliën gaat van start!  Mis dit unieke event niet en reserveer snel want het aantal plaatsen is beperkt!  Inschrijven:  http://www.clubofflanders.com/21042015-bezoek-aan-de-floralien/ Prijs: 125 eur/pp (receptie & bloemenlunch in ICF + toegangskaart Floraliën)