Dirk Nollet verkoopt Belcholat en richt sociaal fonds op

Belcholat, de Vietnamese chocoladefabriek die Hanzelid Dirk Nollet in 2007 in de buurt van Hanoï oprichtte, is niet langer Belgisch. Dirk verkocht zijn aandelen aan een Saoedische investeerder en aan zijn twee Vietnamese zakenpartners die elk voor gelijke delen (fifty-fifty) instappen.

De interesse vanuit Arabische hoek is logisch nadat een reeks grote luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten (Etihad, Emirates), maar ook veel westerse maatschappijen (zoals Lufthansa en Air France) vaste afnemer zijn geworden van de Belcholat chocolade. Dirk die de Vietnamese markt als geen ander kent (hij was er actief sinds begin de jaren negentig) vindt dat de tijd voor verkoop er rijp voor is, doch ook voor zichzelf, om het wat rustiger aan te doen.
In het kader van “maatschappelijk verantwoord ondernemen” heeft hij van de kopers geëist dat er jaarlijks een percentage van de opbrengst wordt doorgestort naar een lokaal sociaal fonds om kinderen te steunen die niet meteen uitzicht hebben op onderwijskansen. Zo kennen wij Dirk, een ondernemer met een hart, niet alleen voor ondernemen.