ICF GENT - Productiediner ism Opera-Ballet Vlaanderen - 29 maart 2015

ICF organiseert opnieuw een productiediner in samenwerking met OPERA - BALLET Vlaanderen op zondag 29 maart 2015 om 19 uur in aanwezigheid van de internationale cast van de opera “La Juive” van de componist Fromental Halévy in de regie van Peter KONWITSCHNY.

Aviel Cahn intendant van de OPERA  - BALLET  Vlaanderen zal deze unieke operavoorstelling toelichten.
Deze opera is omwille van zijn inhoud meer dan ooit actueel.
Intro
Aan de hand van het levensverhaal van Rachel schetst  “La Juive “  een ontwrichte samenleving die haar heil zoekt  in toenemend extremisme. Rachel, geboren in een christelijke familie, wordt als baby uit een brand gered door de Jood Eléazar. Hij voedt het kind op als Joodse en verzwijgt haar afkomst. Wanneer het meisje verliefd wordt op een zogenaamd Joodse kunstenaar die een christelijke strijder blijkt te zijn, komt ze in een nefaste, vicieuze cirkel terecht. Deze opera kende een groot succes in de eerste helft van de  19e eeuw en stond model voor wat men later de GRAND OPERA is gaan noemen. La Juive verdween echter van de bühne onder de heersende nazi-ideologie tijdens de Tweede Wereldoorlog, en begon pas na 1950 aan een remonte. Terecht, want deze relatief onbekende opera blijft een sleutelwerk uit de operageschiedenis. Locatie: International Club of Flanders, St. Pietersplein 11, 9000 Gent Programma:
Ontvangst om 19 uur met een glaasje
Diner met hoofdgerecht, nagerecht en koffie
Prijs per persoon: 35,00€ all in Onder de aanwezigen worden twee vrijkaarten cat 1 (t.w.v. 200€) gratis uitgeloot voor de première van deze productie op 14 april om 19u30.
Deze vrijkaarten geven ook toegang tot de receptie in de balzaal na de voorstelling.
Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven via link http://clubofflanders.com/events/productie-diner-opere-la-juive/