Het Huis van de Gastronomie, dé Gastronomische School: een uniek didactisch concept + een uniek bouwconcept

Al een tijdje profileert Ter Groene Poorte zich als dé gastronomische school. Het Huis van de Gastronomie geeft die gedachte vorm. In dit gebouw zullen naast leerlingen van de Slagerijschool ook leerlingen uit de Hotelschool, de Voedingstechniekenschool en de Grootkeukenschool een deel van hun opleiding krijgen.

Voor Ter Groene Poorte is een gastronomische opleiding een ‘open opleiding’. Een uniek didactisch concept: leerlingen van verschillende afdelingen krijgen samen les in dezelfde ateliers. Dit bevordert de ‘kruisbestuiving’ en de productkennis.
Even opvallend en trendsettend is de integratie van ICT. Up-to-date blijven is een must voor alle voedingsberoepen, doch ook iedere grondstof zal traceerbaar zijn tot het afgewerkte eindproduct. Het Huis van de Gastronomie is een ‘open’ gebouw. Een uniek bouwconcept: het gebouw valt op door zijn look, een strak concept met toch een warm gevoel door de zwartbruine gevelsteen. Het interieur tekent voor hightech uitrusting, hoge werktafels, een touch screen. Kortom supermodern, multifunctioneel en heel clean. Hygiëne is de norm. Alles is goed doordacht en heeft zijn plaats en nut. Een groot ruimtegevoel ook, veel licht, inox en witte muren met afgeronde plinten. Kortom een uniek concept dat aan alle kwaliteitsnormen beantwoordt. Enkele cijfers
- Het gebouw is begroot op ca. 5 miljoen euro inclusief btw. Zestig procent wordt gesubsidieerd door het AGIOn (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).
- Totale oppervlakte: 2500 m² (1/3 leslokalen, sanitair gedeelte, inclusief technisch lokaal en 2/3 voor ateliers). Hanzelid Raph Van Loocke en Algemeen Directeur is steeds bereid extra toelichting te geven over dit uitzonderlijke project. Trouwens Raph nodigt de Hanzeleden hierbij graag uit om deel te nemen aan de Masterclass 'West-Vlaams Roodbruin' die doorgaat op woensdag 4 maart 2015 op het domein van Ter Groene Poorte. Inschrijven kan via link http://apps.tergroenepoorte.be/inschrijven/masterclass/roodbruin
of via de website www.tergroenepoorte.be