Verslag en foto's bedrijfsbezoek Snick EuroIngredients

De Hanze bezocht op 16 oktober jl. Snick EuroIngredients, het bedrijf van voorzitter Philippe Snick. Reeds van op de Kortrijksestraat bij het binnenrijden van Ruddervoorde is het hoge gloednieuwe state-of-the-art pand van wel 15 meter hoogte duidelijk zichtbaar.

De herfst doet haar intrede. De gepersonaliseerde “SNICK” pompoen aan de voordeur heet ons welkom en tovert een glimlach op ons gezicht.
Wie de trap neemt naar de kantoorruimtes op het eerste verdiep kan de fel oranje muur niet negeren, de oranje kleur van het SNICK logo is alom aanwezig. Directeur Snick is in zijn nopjes en verwelkomt de Hanzeleden met een “hamburger broodje” gekruid met - hoe kan het ook anders - de typische hamburgerkruiden die Snick EuroIngredients ontwikkelt en produceert. Sinds 1993 is Snick EuroIngredients een zeer klantgerichte toeleverancier en producent van hoogwaardige natuurlijke smaakgevende ingrediënten en grondstoffen. Smaakmakende half-fabrikaten, natte of droge compounds en mélanges specifiek voor hartige levensmiddelen met name “savoury foods” behoren tot het productiepakket.  Bij Snick EuroIngredients is de klant koning. De recepturen voor bakproducten, hartige voedingsmiddelen, zoetwaren of voedingssupplementen worden in eigen labo ontwikkeld en verbeterd naar de wensen van de afnemer. Na het proeven van enkele speciale voedingsingrediënten als gistextract, vleesextract en sojabouillon met kippensmaak, verlaten we het transparante kantoorgebouw en verkennen we de grote productieruimte waar de geurige bouillonmélanges volgens een uniek mengproces worden bereid en klaargemaakt voor de honderden klanten in de Benelux. In het computergestuurde en imposante magazijn staan meer dan 1000 diverse voedingsingrediënten opgeslagen. Gestart als eenmanszaak in de privé garage en uitgegroeid tot een bedrijf waar momenteel 22 personen worden tewerkgesteld, dat bovendien deel uitmaakt van Acomo, een beursgenoteerde Nederlandse handelsonderneming in specerijen, thee, zaden en voedingsmiddelen…
De fierheid waarmee voorzitter Philippe zijn bedrijf voorstelt, is meer dan terecht! Als afsluiter op het interessante bedrijfsbezoek wacht de Hanzeleden een leuke verrassing: de broodjes en drankjes worden namelijk geserveerd bij buurman en tevens Hanzelid Luc Vermeersch, zaakvoerder van Helbig en brouwerij De Leite!   Met grote gedrevenheid en passie neemt Luc ons mee in de wondere wereld van de brouwerij. ‘Femme Fatale’, ‘Bon Homme’, ‘Enfant Terriple’, ‘Ma Mère Spéciale’, ‘CuvéeMam’zelle’, ‘Cuvée Jeun’Homme’ en  ‘Cuvée Soeur Ise’ ... heerlijke bieren om te degusteren en een bijzondere avond af te sluiten. Goed nabuurschap dus, gesterkt door De Hanze. Zo werd het meteen eigenlijk een dubbel bedrijfsbezoek. Misschien werden de plannen hiertoe wel (verder) gesmeed tijdens De Hanzereis, waaraan beiden hebben deelgenomen. Voor sfeerbeelden en impressies van deze reis verwijzen we meteen naar ons volgende ledennieuws.