Ontbijt(k)boek - Ivan De Vadder - 15 oktober 2020


Het DNA van Vlaanderen. Wat willen de Vlamingen écht?

Auteurs: Ivan De Vadder & Jan Callebaut

Ivan De Vadder (1964) is politiek journalist (VRT), kent als geen ander het reilen en zeilen van de Belgische politiek en presenteert De Afspraak op vrijdag.
Jan Callebaut (1955) richtte als specialist marktonderzoek Censydiam (Center for Systematic Diagnostics in Marketing) op. Vandaag is hij actief in Callebautcollective.com, een jong marketing ecosysteem.

Bij de Vlaamse verkiezingen van 1999 haalden de drie traditionele partijen in Vlaanderen nog 59%. Twintig jaar later, in 2019, zijn ze samen nog goed voor nauwelijks 38,6% van de kiezers. Er is al heel wat geschreven over de mogelijke oorzaken van die neergang, maar misschien is het gewoon eens tijd om te onderzoeken wat de Vlaming wil.

‘Waar ligt de Vlaming wakker van? Welke instellingen vertrouwt hij? Wat zijn de prioriteiten waarop de politici zich moeten concentreren?’ Dat zijn de vragen die de ondervraagde Vlaming voorgeschoteld kreeg in een grootschalig onderzoek door de VRT in samenwerking met het onderzoeksbureau Why5Research van Jan Callebaut. 
Blijkt dat de traditionele partijen het moeilijker hebben – in tegenstelling tot Groen, N-VA en Vlaams Belang – om aansluiting te vinden bij de zes verschillende ideaalbeelden van de Vlamingen. Misschien moeten CD&V, Open Vld en sp.a eens luisteren naar wat de Vlamingen écht willen?

‘Meningen over de politieke toestand zijn er genoeg, kennis over wat er feitelijk aan de hand is veel minder.

Het belooft een zeer boeiend ontbijt(k)boek te worden!

Inschrijven vanaf 23 september 2020!

We bieden ook de mogelijkheid om deze voordracht online mee te volgen, hiervoor wordt enkel de prijs van het boek aangerekend (25 euro) en u ontvangt dit boek thuis in de bus. All Eventleden die niet aanwezig zijn ontvangen sowieso het boek. Graag via mail naar info@dehanze.be inschrijven voor de stream.

Indien u verkiest om een e-book te ontvangen i.p.v. de papieren versie, laat dit dan graag asap weten aan info@dehanze.be.


Praktisch

Datum: 15/10/2020 08:00 tot 10:00

Deelnameprijs: € 50

Plaats: Dit ontbijt(k)boek gaat door in het Van Der Valk hotel in Oostkamp

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: bevestig altijd uw aanwezigheid. Als u toch verhinderd bent, laat het zo vlug mogelijk weten en annuleer minstens 48 uur op voorhand om een no-show fee te vermijden.

Registratie begint op: 23/09/2020

Registratie sluit op: 12/10/2020