Ontbijt(k)boek - Gastspreker Maarten Boudry - Filosoof - 4 juni 2020


Ontbijt op bed, met Maarten Boudry… 

Ook in coronatijden willen we jullie blijven inspireren met een ontbijt(k)boek. En hiervoor voegen we de daad letterlijk bij het woord. Op donderdagmorgen 4 juni verwennen we jullie met een heus ontbijt aan huis (inclusief boek). Auteur Maarten Boudry en zijn visie over ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’ krijg je er zomaar bij, zij het dan digitaal. Hij legt in zijn presentatie zelfs de link naar de huidige coronacrisis.

Tijdig inschrijven is verplicht en kan via onderstaande link. Meld je aan, geef het adres door voor de levering en laat ons ook weten voor hoeveel personen we ontbijt moeten voorzien. We doen er alles aan om iedereen te kunnen bedienen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 31 mei. Graag je adres vermelden!!


Prijs

-        Voor All Event leden is dit ontbijt & boek inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen) – mits inschrijving!

-        Voor andere leden is de prijs € 50 (inclusief boek).

-        Prijs ontbijt extra personen op hetzelfde adres: € 20 p.p.


Maarten Boudry
‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. In ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’ breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over groeiend racisme en ongelijkheid en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken net wervend is. De wereld stond er nog nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken.

Maarten Boudry (°1984) is filosoof, auteur en scepticus. Hij was van 2006 tot begin 2018 actief als wetenschappelijk onderzoeker van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent. Eind 2019 werd hij daar voor 4 jaar aangesteld als leerstoelhouder. Hij was ook kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales.

Boudry levert in publicaties en debatten tevens kritiek op religie, intelligent design en theologie.

 

Het boek van Maarten is ook al als podcast beschikbaar:

https://maartenboudry.be/2020/04/luisterboek-waarom-de-wereld-niet-naar-de-knoppen-gaat.html 

 

Dit ontbijt(k)boek wordt uniek in de geschiedenis van De Hanze. Lay down & relax is meer dan ooit het motto. Geniet van een lekker aan huis bezorgd ontbijt en luister ondertussen naar de boeiende uiteenzetting van Maarten Boudry over zijn recentste boek. 

Praktisch

Datum: 04/06/2020 08:30 tot 10:00

Deelnameprijs:

Plaats: België

OPGELET: Prijs - Voor All Event leden is dit ontbijt & boek inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen) – mits inschrijving! - Voor andere leden is de prijs € 50 (inclusief boek). - Prijs ontbijt extra personen op hetzelfde ad

Registratie begint op: 15/05/2020

Registratie sluit op: 28/05/2020