Vriendendinner op 28 mei '20 met Generaal Dany Van de Ven - MET VERRASSING


Beste Hanzelid,

 We missen jullie en we missen ook de bijeenkomsten met een hapje en een drankje. Daarom zochten we een alternatief om de sfeer en het gevoel van De Hanze toch een beetje bij je thuis te brengen.

 Op donderdag 28 mei ben je harte welkom op het digitale vriendendinner met Generaal Van de Ven. Bovendien zorgen we voor een aangename en smakelijke verrassing bij je thuis. Zo kan je vóór, tijdens of na de online sessie genieten van een lekkere surprise.

Belangrijk om te weten: de leveranciers van al dat lekkers zijn ofwel Hanzeleden ofwel starters. We voelen het immers als onze plicht om de zwaar getroffen horecasector extra te ondersteunen.

 Deze activiteit gaat door in samenwerking met de Koninklijke Kring Mars & Mercurius - Club Brugge, een  organisatie die zich op Europees en Belgisch niveau inzet voor het versterken van de relaties tussen Defensie en de bedrijfswereld”.

 Inschrijven verplicht!

Om deel te nemen dien je je in te schrijven via de link. Graag eerst aanmelden omdat we extra informatie nodig hebben voor de verrassing. Om organisatorische redenen is het belangrijk om tijdig in te schrijven, m.a.w. uiterlijk op zaterdag 23 mei. Vermeld bij de opmerkingen zeker je gsm-nummer, alsook het adres waar de verrassing mag worden geleverd. Bestel je ook graag voor andere huisgenoten? Dat kan! Geef dan zeker het aantal personen door bij de opmerkingen. We doen er alles aan om iedereen te kunnen bedienen.

 Prijs

-        Voor All Event leden is deze verrassing uiteraard inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen). Maar ook zij dienen zich in te schrijven als bevestiging, met adresvermelding!
Bestelling voor extra personen kost € 15 p.p.

-        Voor alle andere leden is de prijs € 50 p.p. en voor bijbestelling € 15 p.p.

 Mis deze unieke avond niet, schrijf je nu in via de website.

 


Generaal Dany Van de Ven

De vervanging van de Belgische F-16’s:
hoe een berg beklimmen?

 

Dany Van de Ven is Burgerlijk Ingenieur in de Luchtvaartconstructies en heeft een carrière van 40 jaar achter de rug bij de Belgische Luchtmacht. Hij begon als Technisch Officier op Starfighter jachtvliegtuigen in de 1e Jachtwing te Bevekom.

 

Op 1 december 2001 werd hij aangesteld tot de rang van Brigade-generaal om in Washington DC vanaf januari 2002 voor België de volgende functies te vervullen: Defensie-Militaire-Marine en Luchtmacht Attaché, Defensie Samenwerkings- Attaché en Nationale Verbindingsvertegenwoordiger bij SACLANT (Supreme Allied Command Atlantic). De accreditaties waren zowel Verenigde Staten als Canada.

 

Na zijn afscheid van de Luchtmacht als Brigade-generaal op 1 april 2007 is hij direct als Directeur gestart bij Agoria, de multisectoriele federatie van de technologische sectoren in België. Als Directeur was hij bij Agoria verantwoordelijk voor de sectoren Luchtvaart, Ruimtevaart en ook Veiligheid en Defensie. Tegelijkertijd werd hij ook Directeur bij de vereniging BSDI (Belgian Security & Defence Industry) en de verenigingen Belgospace en Bruspace, die respectievelijk de federale en Brusselse ruimtevaartbelangen behartigen.

 Sinds 1 juli 2014 heeft hij zijn eigen consultancy bedrijf in de domeinen Luchtvaart, Ruimtevaart en Veiligheid & Defensie. Zo is hij o.a. consultant voor het Amerikaans bedrijf Lockheed Martin in het kader van het gevechtsvliegtuig F-35, de Joint Strike Fighter of ook nog genaamd Lightning II.

Op deze avond zijn ook de vrienden van Mars & Mercurius uitgenodigd. Deze organisatie zet zich in voor de bevordering van de relaties tussen de militaire wereld in België en de ondernemingswereld. Een unieke kans dus om ons blikveld te verbreden!

Er wacht ons ongetwijfeld een boeiende avond met deze verkenningsvlucht!Een ideaal topic trouwens om met deze tweede virtuele bijeenkomst van De Hanze opnieuw de vlucht vooruit te nemen uit ons clubisolement omwille van corona.

Mis 28 mei niet, inschrijven vanaf 15 mei ’20!

 

Praktisch

Datum: 28/05/2020 19:00 tot 22:30

Activiteit start opmerking: De link om in te loggen wordt de dag voordien via een agenda uitnodiging verstuurd.

Deelnameprijs: € 50

Plaats: Thuis, maar met een lekkere verrassing

OPGELET: Voor All Event leden is deze verrassing uiteraard inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen). Maar ook zij dienen zich in te schrijven als bevestiging, met adresvermelding! Bestelling voor extra personen kost € 15 p.p.

Registratie begint op: 14/05/2020

Registratie sluit op: 23/05/2020