Bedrijfsbezoek - Advionics nv - 21 november 2019


‘Advionics neemt nieuwe hoge vlucht met dank aan Waterland’

De Hanze krijgt de gelegenheid om ook deze hoogvlieger en internationale speler beter te leren kennen dankzij het bedrijfsbezoek gepland op donderdag 21 november 2019.

Misschien heb je het artikel in De Tijd van een paar maand geleden over Advionics met bovenvermelde titel gelezen. De private equity speler Waterland investeert fors met groeikapitaal in Intersoft Electronics (uit Olen) en Advionics (standplaats in Oostkamp op de site waar Siemens vroeger was gehuisvest). Als internationale marktleiders in radartechnologie en -producten voor de luchtverkeersleiding vormen beide bedrijven samen de IE Group. Advionics is in De Hanze vertegenwoordigd door CEO Jan Bonte. 

Waterland is dan weer een grote naam in de markt van de private equity, met een beheerde portfolio van 6 miljard euro en kantoren in Antwerpen, Bussum (Nederland), München, Hamburg, Zurich, Warschau, Manchester en Kopenhagen. 

Advionics produceert hoogtechnologische geïntegreerde schakelingen en andere elektronische componenten voor nieuwe radarsystemen en startte in 1960 als fabrikant van radarelektronica voor Siemens en werd later deel van Airbus Group. Als een onafhankelijke speler sinds 2015 breidde Advionics zijn klantenportfolio uit tot een Europese marktleider in de productie van complexe radarcomponenten en avionicasystemen. In 2016 bundelde Advionics de krachten met Intersoft Electronic (componenten en software voor luchtverkeersleidingssystemen, waaronder radartestapparaten en functionele upgrades voor bestaande radars). De IE Group wordt wereldwijd beschouwd als vooraanstaand op producttechnisch gebied en is actief op alle continenten.

Nieuwe perspectieven
Om internationale groei te versnellen en verder te professionaliseren heeft de IE Group beslist om zijn kapitaal te versterken met Waterland als financiële partner. Waterland zal het managementteam ook actief ondersteunen. Waterland neemt een meerderheidspositie in de groep. Volgens Jan Bonte zorgt de inbreng van Waterland voor beloftevolle perspectieven en met Waterland aan boord kunnen ze hun groeitraject verderzetten door nieuwe innovatieve producten te introduceren bij radarspelers wereldwijd.

Tijdsschema

18.45 uur: onthaal

19.00-19.45 uur: verwelkoming en informatie over het bedrijf

19.45-20.30 uur: rondleiding in het bedrijf

20.30-22.00 uur: netwerkmoment met drank en broodjes

Het maximum aantal deelnemers voor dit unieke bedrijfsbezoek is beperkt tot 40 personen. Snel inschrijven is de boodschap!

Praktisch

Datum: 21/11/2019 19:00 tot 22:00

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € Gratis

Bij 'no show' wordt een fee aangerekend van 30 €.

Plaats: Advionics nv, Siemenslaan 16 te 8020 Oostkamp

OPGELET: Bij 'no show' wordt een fee aangerekend van 30 €.

Registratie begint op: 04/11/2019

Registratie sluit op: 05/11/2019