Vriendendinner - Gastspreker Nico Daenens - Dienstenaanhuis / Group Daenens


Het professionele levensverhaal van Nico Daenens leest een beetje als de Belgische versie van ‘The American Dream’.

In september 2004 ging hij van start met het dienstenchequebedrijf Dienstenaanhuis. Van bij het begin was er een formele samenwerking met het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) van Damme.

Door de sociale insteek, de aandacht voor vorming en begeleiding en de kwaliteit van de geleverde diensten, groeide Dienstenaanhuis snel.

Door de professionalisering in de sector en de veranderende economische omstandigheden kwamen vanaf 2007 heel wat dienstenchequebedrijven in de problemen. Dienstenaanhuis had deze evolutie voorzien en volop geïnvesteerd in medewerkers én ICT. In 2009 werd Group Daenens opgericht.

Dienstenaanhuis nam een hele reeks bedrijven over en slaagde erin de tewerkstelling te vrijwaren en de nieuwe medewerkers goed te integreren. Dat zorgde voor een ongeziene groei. Einde 2011 telde Dienstenaanhuis bijna 1.000 werknemers.

In 2011 werd Dienstenaanhuis in het Europees parlement gelauwerd met zijn 35ste plaats in de Europe’s 500 Job Creating Companies van familiale groeibedrijven, als hoogst gerangschikte Belgische onderneming.

In 2013 heeft Dienstenaanhuis de activiteiten en de medewerkers overgenomen van het noodlijdende PWA van het OCMW van Ingelmunster.

Andere geslaagde overnames met bijzondere aandacht voor het sociaal karakter zijn o.a. het PWA/DCi Izegem (2014) en het PWA/DCO in Nevele (2015). Daarmee keert Dienstenaanhuis terug naar zijn roots.

Ook in 2014 werd Makkie overgenomen, één van de grootste dienstenchequebedrijven van West-Vlaanderen. Met zijn meer dan 900 huishoudhulpen behoudt Makkie zijn zelfstandige status binnen Group Daenens.

Daarnaast volgden een aantal kleinere overnames. Ondertussen zijn de eerste stappen gezet in Brussel en Franstalig België met de overname van DecaClean. In 2018 volgde de overname van Greenhouse en een jaar later kwam de dienstencheque afdeling van Adecco bij de groep. Met zijn cluster van bedrijven, die nu al ruim 12.000 medewerkers telt, is Daenens één van de grootste Belgische spelers in huishoudhulp via dienstencheques. Zijn bedrijven zijn samen goed voor bijna een kwart miljard euro omzet.

Anderzijds is de Bruggeling ook actief als investeerder. Samen met enkele stille vennoten is hij de eigenaar van de topspeler Plus Home Services, het Brusselse No Dust en de Waalse MyEco Services en Nettoie Entretien Tout (gegroepeerd onder TS Wallonie). Daenens heeft ook 20 procent in Secopass uit het Waalse Beloeil.

Voor De Hanze komt Nico in zijn thuisstad zijn verhaal brengen. Maar meer nog dan de snelle groei tot meer 12.000 medewerkers is het verhaal van DAH er één van het geven van kansen aan (kwetsbare) mensen.

Meer dan genoeg redenen dus om deze avond niet te missen en snel in te schrijven!

Praktisch

Datum: 07/11/2019 19:00 tot 22:30

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 47,00

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10 te 8000 Brugge

OPGELET:

Registratie begint op: 16/10/2019

Registratie sluit op: 05/11/2019