Vriendendinner i.s.m. Voka - Gastspreker Geert Vermeersch - FEVIA Voorzitter Vlaanderen en zaakvoerder van Colac


Vlaamse voedingsindustrie, onbetwiste sterkhouder binnen de Belgische industrie

‘Small country. Great food’: Vlaanderen produceert ca 85% van alle levensmiddelen in België. Met een omzet van meer dan 50 miljard EUR, waarvan ca 50% export, is de voedingsindustrie trouwens de grootste industriële sector van België. Door haar groei neemt de voedingsindustrie een steeds groter aandeel van de omzet, tewerkstelling, uitvoer en investeringen voor haar rekening. De opeenstapeling van uitdagingen en taksen zet die groei echter onder druk.

Bruggeling Geert Vermeersch (CEO Colac) is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse afdeling van de Federatie van de Voedingsindustrie (Fevia). Fevia pleit er dan ook voor om samen de competitiviteit van onze voedingsbedrijven en hun medewerkers te versterken. Als voorzitter van Fevia Vlaanderen wil Geert Vermeersch focussen op een nauwere samenwerking voor de vele kmo’s in de voedingssector en de engagementen die de sector de voorbije jaren aanging verder opvolgen. 96% van de voedingsbedrijven zijn KMO’s en ca. 30% van alle werkgevers in België zijn actief in de verwerkende voedingsindustrie. Maar de schaalvergroting zet zich door.

Geert Vermeersch is uitstekend geplaatst om de Vlaamse voedingsindustrie te vertegenwoordigen en in beeld te brengen. Geboren en getogen Bruggeling, afgestudeerd als Handelsingenieur aan de KUL en Vlerick Business School, was Geert Vermeersch aan de slag bij verschillende internationale voedingsbedrijven, onder andere in de sector van oliën (Vandemoortele) en van visproducten (Marine Harvest). Sinds 2004 runt hij samen met zijn echtgenote het bedrijf COLAC, een Kempense KMO die toppings, dessertsauzen en fruitbereidingen produceert. De combinatie van internationale ervaring en de unieke kijk van een kmo-bedrijfsleider hoopt hij nu als voorzitter van Fevia Vlaanderen te gebruiken om de sector en de federatie verder te versterken. Daarenboven is Geert Vermeersch een rasechte ondernemer en een food passionate.

‘Food for thought’ alvast opnieuw bij De Hanze. Inschrijven is de boodschap.

Praktisch

Datum: 03/10/2019 19:00 tot 22:30

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 47,00

Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent.

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10 te 8000 Brugge

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent.

Registratie begint op: 28/08/2019

Registratie sluit op: 01/10/2019