Vriendendinner - Gastspreker Prof Dr Kurt Deketelaere - Chairman Sustainability College Brugge


‘Welk milieu-, energie- en klimaatbeleid in Vlaanderen, België en Europa na de verkiezingen van 26 mei 2019? ‘

De wekelijkse spijbelbetogingen omwille van een beter klimaat, de kernuitstap uitstellen of niet, klimaatplannen die al dan niet ten gronde berekend worden, helse debatten op sociale en traditionele media tussen klimaatontkenners, eco-pessimisten, eco-realisten, enz. Het is duidelijk, ‘het klimaat’ is een hot topic vandaag. 

In Brugge, net om de hoek van Hotel Crowne Plaza, woont Kurt Deketelaere, een autoriteit op dit vlak die niet nalaat zich in die debatten te mengen. Kurt heeft een mooi academisch parcours doorlopen. Sinds juli 2009 werd hij Secretaris-Generaal van de ‘League of European Research Universities (LERU)’ (https://www.leru.org/). Hiervoor was hij juridisch hoofdadviseur en kabinetchef bij het Vlaams Ministerie van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu & Natuur. Hij is sinds 1995 ook Professor Recht aan de KU Leuven, waar hij tevens studeerde en doctoreerde.

Hij kreeg gedurende zijn loopbaan al verschillende onderscheidingen en is bezoekend professor aan diverse internationale universiteiten. Op vraag van o.a. de Europese Commissie zetelt hij tevens in diverse organen als voorzitter, of als bestuurder. 

Kurt Deketelaere publiceerde al uitgebreid over milieu, energie en klimaatverandering. Hij is stichtend voorzitter van de Sustainability College Bruges, een privaat instituut opgericht voor onderzoek, opleiding, consultancy en bemiddeling op het vlak van duurzaamheid. https://www.sustainabilitycollegebruges.com/

Kurt is heel actief rond dit thema op Social Media https://twitter.com/KurtDeketelaere.

Maar wil je zijn inzichten over dit actueel thema ook eens in the real world horen? Kom dan zeker zelf ook naar dit vriendendinner! Schrijf je vlug in voor deze ongetwijfeld zeer boeiende avond!

Praktisch

Datum: 06/06/2019 19:00 tot 23:00

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 47

Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10 te 8000 Brugge

OPGELET: Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Registratie begint op: 13/05/2019

Registratie sluit op: 04/06/2019