Vriendendinner - Gastspreker Piet Grymonprez - Co-Founder & Managing Director MyMachine Global Foundation


‘MyMachine – Small Dreams, Big Ideas’?

Professor Schwab (oprichter en CEO World Economic Forum) noemt het de 4e Industriële Revolutie: Artificiële Intelligentie, aangepord door Big Data, Internet of Things en verregaande automatisering. Het betekent dat nu niet alleen handenarbeid, maar ook cognitieve jobs in het vizier zitten. En dat is een bedreiging, maar biedt ook kansen. 

Deze sterk veranderende wereld vraagt daarom ook een nieuwe aanpak in onderwijs. Een systeem enkel en alleen gebaseerd op kennisoverdracht biedt niet langer de oplossing. Jonge mensen die de arbeidsmarkt betreden, moeten gewapend worden om hun eigen weg te kunnen vinden in deze nieuwe revolutie. En dat vraagt andere vaardigheden dan deze die nodig waren 200 jaar geleden, toen ons onderwijssysteem is ontworpen. 

Piet Grymonprez is Co-Founder en Managing Director van de MyMachine Global Foundation.  De unieke methodologie laat lager, technisch middelbaar en hoger onderwijs samenwerken in het realiseren van droommachines, bedacht door lageronderwijskinderen. MyMachine loopt ondertussen niet alleen meer in eigen land, maar is internationaal gegroeid met afdelingen in Portugal, Frankrijk, Slowakije, Slovenië, Noorwegen, USA en Zuid-Afrika. MyMachine haalt belanghebbende internationale prijzen binnen, zoals United Nations World Summit Award, Reimagine Education Presence Learning Award (USA), Design Management Award (Europa) en kent interessante mensen die het model onderschrijven zoals The New York Academy of Sciences, Harvard University, Sir Ken Robinson, Sir Richard Branson, Tom Vander Ark (Bill & Melinda Gates Foundation). Recent publiceerde Forbes een artikel over MyMachine.

Piet Grymonprez was negen jaar Directeur Onderzoeksaangelegenheden van HOWEST, de Hogeschool West-Vlaanderen. Daarnaast is Piet ook mede-oprichter van de eerste succesvolle bedrijfsincubator in Kortrijk.  Kansen creëren om te leren van elkaar over sectoren heen is één van zijn grote drijfveren. Hij is mede-pionier van Kortrijk.IN, oprichter van De Toekomstmakers in Brugge (beide cross-industrie innovatienetwerken) en zetelt in the Advisory Committee van het Global Schools Network in Washington DC (USA).

Voor De Hanze komt Piet Grymonprez ons meenemen in de wereld van MyMachine en de impact ervan op studenten, leerkrachten, professoren, het onderwijssysteem en het bedrijfsleven. En ook op jou? Snel inschrijven is eens te meer de boodschap…

Praktisch

Datum: 02/05/2019 19:00 tot 23:00

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 47

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10, 8000 Brugge

OPGELET:

Registratie begint op: 09/04/2019

Registratie sluit op: 30/04/2019