Bedrijfsbezoek ICO te Zeebrugge


ICO: één van de belangrijkste transportbedrijven op wereldniveau!  

De Hanze krijgt de unieke kans om één van de grootste spelers in de Zeebrugse haven beter te leren kennen dankzij het bedrijfsbezoek aan het nieuwe gate-gebouw van ICO, een architecturale parel in het havengebied.

ICO (International Car Operators) is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. De firma getuigt van een grote veelzijdigheid, want naast het laden en lossen van nieuwe auto’s, constructiemateriaal en heavy lifts bieden ze ook tal van nevenactiviteiten aan. Hierbij denken we aan vehicle processing, scheepsagentuur, douanedeclaratie en expeditie.

Als dochteronderneming van Nippon Yusen Kaisha (NYK) is ICO actief via de twee Belgische terminals, Zeebrugge en Antwerpen/ Kallo met jaarlijks meer dan twee miljoen wagens. ICO is een bedrijf met een sterke groei en sloot vorig jaar een concessie-overeenkomst voor de uitbating van een bijkomend terrein van 54 hectare langsheen de Bastenakenterminal. Deze laatste terminal wordt verder uitgebouwd tot een oppervlakte van 200 hectare (2.000.000 m²!) met verlengde kaai, een totaal van 16 ligplaatsen.

In het kader van deze groei en vooruitblikkend op toekomstige ontwikkelingen besloot ICO een nieuw gategebouw op te richten binnen de haven van Zeebrugge, feestelijk geopend op 12 september 2018.  De bedoeling was van bij het begin dat dit de architecturale blikvanger van de A11 zou worden en het combineert verschillende functies: enerzijds zijn er kantoorgebouwen en anderzijds wordt hier de controle op inkomende vrachten verricht. Deze activiteiten worden georganiseerd in twee volumes, die loodrecht op elkaar zijn gelegd. Met deze markante vormgeving springt het gebouw inderdaad onmiddellijk in het oog.

ICO is bijzonder trots dat in de onmiddellijke omgeving van het nieuwe gebouw het paviljoen van de Japanse kunstenaar Toyo Ito werd opgericht, wat de nauwe link tussen Brugge en ICO’s Japanse aandeelhouders symboliseert.

Het bedrijfsbezoek in de vorm van de bezichtiging van de nieuwe gebouwen en een toelichting omtrent de activiteiten van ICO gaat door op 7 maart 2019. Een unieke kans om de rol van dit bedrijf in onze Zeebrugse haven beter te leren kennen! 

Praktisch

Datum: 07/03/2019 19:00 tot 22:30

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 0

Bij laattijdig annuleren wordt een no show fee aangerekend van 30 €.

Plaats: 1, 1Margaretha Van Oostenrijkstraat ,
1Margaretha Van Oostenrijkstraat Zeebrugge - 1Margaretha Van Oostenrijkstraat Zeebrugge8380,
1Margaretha Van Oostenrijkstraat Zeebrugge8380België

OPGELET: Bij laattijdig annuleren wordt een no show fee aangerekend van 30 €.

Registratie begint op: 14/02/2019

Registratie sluit op: 05/03/2019