Vriendendinner - Gastspreker Henri Ghesquiere


Rik Ghesquiere is een internationaal econoom. Na zijn studie aan de Leuvense universiteit behaalde hij een doctoraat in economie aan Yale University. Als expert bij het IMF was hij gedurende 28 jaar wereldwijd betrokken bij economische herstelprogramma’s voor landen in schuldmoeilijkheden. 

De afgelopen 10 jaar specialiseerde hij zich in de economie van Singapore, waar hij als gasthoogleraar verbonden was aan de Lee Kuan Yew School of Public Policy, de Nationale universiteit van Singapore.

Borrelen er meteen al wat vragen op als je dit leest, het onderwerp van dit vriendendinner indachtig? Wat verklaart het fenomenaal ontwikkelingssucces van Singapore? En kan dit recept voor robuuste groei van een economie model staan om ook in Vlaanderen en België hogere welvaart en beter welzijn in de komende decennia duurzaam te bevorderen? Hoe is Singapore, een eiland zonder grondstoffen met de omvang van een derde van een Vlaamse provincie, er in geslaagd in recordtijd zijn levensstandaard op te tillen van onderontwikkeld tot bij de hoogste ter wereld? Wat valt er van dit economisch model te kopiëren naar Vlaanderen? Kunnen wij voor de beleidsuitdagingen die nu op ons afkomen inspiratie putten uit het voorbeeld van deze stadstaat?

Op deze en vele andere vragen krijg je op deze avond antwoord van de heer Ghesquiere zelf, die samen met zijn partner in de VS woont, maar voor ons bereid was de oversteek te maken. Inschrijven is dus opnieuw de boodschap.

Praktisch

Datum: 07/02/2019 19:00 tot 23:00

Activiteit start opmerking:

Deelnameprijs: € 47

Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10, 8000 Brugge

OPGELET: Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Registratie begint op: 17/01/2019

Registratie sluit op: 05/02/2019