Vriendendinner - Gastspreker Marion Debruyne - Decaan Vlerick Business School

Als kind droomde Marion Debruyne (45), de decaan van de prestigieuze Vlerick Business School, ervan te schitteren als ballerina. Die droom kon ze niet waarmaken, maar de loopbaan die Debruyne neerzet, is niet minder briljant.

Zo reeg ze de academische titels van burgerlijk ingenieur, master in marketing en doctor in toegepaste economie feilloos aan elkaar. Aan een reeks Amerikaanse universiteiten en aan Vlerick Business School bouwde de in Torhout geboren ingenieur een academische loopbaan uit. Haar marketingboek 'Customer Innovation' werd internationaal gelauwerd.
Alsof dat nog niet genoeg was, liep Debruyne in 2015 in de kijker door als vrouw een befaamde managementschool te gaan leiden. Op jonge leeftijd bovendien en in een wereld waar vooral grijze mannen het voor het zeggen hebben.
“Niets is zo praktisch als een goede theorie". Professor Debruyne houdt ervan de brug te slaan tussen de academische en de bedrijfswereld. Haar onderzoek focust op de valkuilen waarmee bedrijven te maken krijgen als ze met bedreigende concurrentie en structurele industrieveranderingen geconfronteerd worden. Ze gelooft in marktgedreven organisaties die samen met hun klanten innoveren en oplossingen op de markt brengen door partner-ecosystemen te bouwen.
Haar interesses liggen op het raakvlak tussen marketingstrategie, innovatie en concurrentie. 
Ze heeft ruime ervaring met diverse bedrijfstakken van farma & gezondheidszorg (Abbott, Agfa, J&J, Merck, enz.) over energie (Electrabel, Niko, Siemens, enz.), de industrie (Aliaxis Bostik, DSM, ETEX, FrieslandCampina, Taminco, Umicore, enz.) en financiële diensten (BNP Paribas, Dexia, ING, KBC, Optima, enz.) tot B2C (JBC, Macintosh, Mondelez, Securitas, enz.).
Mevrouw Debruyne is geboeid door de strategische kant van innovatie en de innovatieve kant van strategie. Ze helpt bedrijven nadenken over hoe om te gaan met veranderende markten door hun productaanbod, marketingstrategie en businessmodel te vernieuwen.
Meer vernemen over deze ‘fantastische’ dame kan alvast op ons vriendendiner op donderdag 13 september, waarmee we graag uitpakken om het najaar interessant in te leiden.

Praktisch

Datum: 13/09/2018 12:00 tot 31/12/2018 12:00

Deelnameprijs: € 47

Plaats: Crowne Plaza Hotel, Burg 10, 8000 Brugge

OPGELET: Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Registratie begint op: 13/09/2018

Registratie sluit op: 31/12/2018