Bedrijfsbezoek - VEOS te Zwevezele

West-Vlaams bedrijf VEOS is wereldspeler in verwerking van slachtbloed. De Hanze gaat opnieuw op bedrijfsbezoek en dit keer naar de splinternieuwe en state of the art fabriek in Zwevezele van VEOS.

De Veos-groep werd in 1974 opgericht door de Nederlander Michaël Slee en startte in de voormalige melkfabriek in Zwevezele met de verwerking van dierlijk bloed tot poeders voor toepassingen in menselijke en dierlijke voeding. Vandaag wordt VEOS gerund door de tweede generatie, de broers Robert en Wim Slee. 
Dankzij continue research, innovatie en introductie van bijzondere productieprocessen en het resoluut inzetten op export naar de nieuwe groeimarkten is VEOS steeds blijven groeien. De groep heeft niet alleen een wereldwijd verkoopnetwerk opgericht. Tegelijk heeft het zijn productie naar verschillende landen uitgebreid. Vandaag produceert de Veos-groep ook in Frankrijk en Brazilië. 
Door een innovatief en technologisch proces toe te passen, kan VEOS de levensnoodzakelijke eiwitten uit de voedselketen hergebruiken. De natuurlijke eiwitten van VEOS vinden we vandaag terug in tal van vleeswaren zoals hespen, knakworsten, kookworsten, patés, bloedworsten, pensen of salami.  
Op donderdag 3 mei krijgen we de unieke gelegenheid om deze West-Vlaamse wereldspeler te bezoeken.  Voor dit bezoek is het aantal deelnemers beperkt tot 30 personen!  U zal begrijpen dat wij voorrang dienen te geven aan de leden die reeds hun lidgeld betaalden. Inschrijvingen van partners en genodigden komen in eerste instantie op de reservelijst terecht en worden toegelaten voor zover het maximum aantal deelnemers niet wordt bereikt. Het secretariaat zal u in dit laatste geval een aparte bevestigingsmail sturen.

Rapport van de activiteit: