Vriendendinner - Gastspreker Randall Lesaffer - Hoogleraar rechtsgeschiedenis KU Leuven

‘The year of living dangerously? Eén jaar Amerikaans buitenlands beleid onder Trump’ In mei vorig jaar tijdens ons vriendendinner ‘American Style’ bracht Luc Van Braekel ons het diepere inzicht over het enorme land met een enorme verscheidenheid en over hoe we in het Trump-tijdperk zijn terechtgekomen. Enkele aanwezigen bleven nog met heel wat vragen zitten over het beleid van Trump. Laat dit de perfecte intro geweest zijn op wat Randall Lesaffer ons nu komt vertellen over het Amerikaanse buitenlands beleid, zowat een jaartje later.

Randall Lesaffer (°Brugge, 1968) studeerde rechten en geschiedenis in Gent en Leuven, waar hij in 1998 het doctoraat in de rechten behaalde. Sinds 1999 is hij gewoon hoogleraar rechtsgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg. Hij was er trouwens decaan van de Faculteit Rechten van 2008 tot 2012 en is thans directeur van de Engelstalige opleiding Global Law. Hij is ook deeltijds gewoon hoogleraar aan de KU Leuven, professor aan Catolica Global Law School in Lissabon en ‘fellow’ aan het Lauterpacht Centre for International Law in Cambridge. Hij is oprichter en hoofd van i-Hilt, Institute for the History of International Law@Tilburg, één van de leidende instituten op dit gebied in de wereld en stichtend co-voorzitter van de Laws School Global League (een associatie van een dertigtal leidende rechtenfaculteiten uit de hele wereld).
Het onderzoek van Lesaffer richt zich op de historische en recente ontwikkeling van het internationaal recht in zijn politieke context. Lesaffer is onder meer auteur van een handboek European Legal History, verschenen bij Cambridge University Press. Hij is hoofdredacteur van The Cambridge History of International Law, Oxford Historical Treaties, Studies in the History of International Law en redacteur van de Journal of the History of International Law, evenals Voorzitter van de Nederlandse Stichting Grotiana.
Randall is ook gewoon Bruggeling en was van 1991 tot 1995 advocaat aan de balie te Brugge. Mis deze kans niet om nader kennis te maken met hem én zijn inzichten in deze toch wel turbulente tijden.

Praktisch

Datum: 19/04/2018 12:00 tot 31/12/2018 12:00

Deelnameprijs: € 47

Plaats: Hotel/Restaurant Weinebrugge, Leikendreef 1 te 8200 Brugge

OPGELET: Kostenloos annuleren enkel mogelijk tot 48 uur vooraf aan de activiteit!

Registratie begint op: 19/04/2018

Registratie sluit op: 31/12/2018