REMINDER: Vriendendinner - Gastspreker Wilfried Meert - Organisator Memorial Van Damme

Het historische stadscentrum van Brugge herbergt wel meerdere bekende figuren. Zo ook Wilfried Meert, de geprezen organisator van de Memorial Van Damme.

Wilfried Meert is geboren in 1945 in de buurt van Brussel. Hij werkte als journalist bij Het Laatste Nieuws en Sport 70. Na een weddingschap met Ivo Van Damme hield hij zich aan de belofte om ook in Brussel een grote atletiek meeting te organiseren. Ivo Van Damme stierf echter kort daarna, de meeting werd daarom van bij de start in 1977 al een ‘memorial’.
In 1987 wordt Wilfried Meert benoemd tot secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Atletiekbond en in 1991 verkozen tot council van de Europese Atletiek Associatie. Hij bouwt ondertussen de Memorial Van Damme - onderdeel van de Diamond League - uit tot een ware klassieker. Onlangs heeft Wilfried Meert de fakkel van meetingdirecteur doorgegeven aan Cedric Van Branteghem, maar hij blijft zelf nauw betrokken als adviseur van de Memorial. 
Wilfried Meert heeft in zijn telefoonboekje het gsm-nummer staan van menig topatleet. Hij komt ons dan ook inwijden in de fascinerende wereld van de topatletiek en de Memorial Van Damme. Mogelijks biedt hij ons ook een antwoord of de Memorial nu zal verhuizen van Brussel naar Brugge!

Rapport van de activiteit: