REMINDER: Vriendendinner ism Voka - Gastspreker Erik Van Looy

Op donderdag 16 maart hebben we Erik Van Looy als gast uitgenodigd op ons gezamenlijk vriendendinner met Voka.

Erik Van Looy is bij iedereen bekend als presentator en filmregisseur. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm: Ad fundum. Hij schreef zelf het scenario voor zijn volgende film Shades in 1999. Zijn succes groeide in 2003 met De Zaak Alzheimer, naar een roman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir werd een kassucces in Vlaanderen en met 720.000 bioscoopbezoeken een succesrijke Vlaamse film. In de Verenigde Staten werd de film uitgebracht onder de titel The memory of a killer.
Erik Van Looy regisseerde vervolgens de Vlaamse film Loft naar een scenario van Bart De Pauw. Loft werd een nog groter kassucces dan De zaak Alzheimer en is de meest succesrijke Belgische film aller tijden. 1.200.000 toeschouwers gingen in België naar de film kijken. In 2014 kwam ook een Amerikaanse versie van de film uit. Enkele maanden geleden nog kwam zijn laatste film uit, De Premier, met Koen De Bouw in de hoofdrol.
Sinds 2004 presenteert Erik Van Looy de tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld, aanvankelijk voor de VRT en sinds enkele jaren voor VIER. 
In 2005 koos het publiek van het weekblad Humo hem tot Man Van Het Jaar.
Erik Van Looy zal op 16 maart met ons zijn leefwereld delen en ons vertellen over zijn werk als regisseur en presentator. Hij is graag bereid in te gaan op alle vragen die jullie voor hem in petto hebben. Kortom een avond om niet te missen !

Rapport van de activiteit: