REMINDER: Vriendendinner - Gastspreker Lucas De Man - Theatermaker bij het Zuidelijk Toneel

Met theatermaker Lucas De Man als gastspreker gooit De Hanze het over een heel andere boeg. Lucas is geboren in Roeselare en studeert in 2004 af in Germaanse Talen aan de KU Leuven. In 2008 rondt hij zijn opleiding Regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten af. Sindsdien werkt hij onophoudelijk aan een oeuvre van uiteenlopende (theater)projecten, voorstellingen, performances en installaties in binnen- en buitenland.

Lucas De Man is naast theatermaker bij Het Zuidelijk Toneel ook freelance regisseur, acteur en conceptontwikkelaar bij onder meer Frascati, Toneelgroep Amsterdam, en zijn eigen Stichting Nieuwe Helden. Hij presenteert verschillende culturele programma’s, geeft lezingen en is af en toe gastdocent. Lucas won onder meer in 2007 de prijs Jong Theater op festival Theater aan Zee in Oostende voor de voorstelling Cassius. Daarnaast werd hij in 2011 samen met vormgever Pascal Leboucq genomineerd voor de Wijnberg Scenografie award voor de installatie SKETCH. 
Met ingang van 2013 is Lucas De Man theatermaker bij Het Zuidelijk Toneel, lid van de artistieke raad van het gezelschap en vanuit het gezelschap verbonden aan ’s-Hertogenbosch, waar hij stadskunstenaar is.
In al zijn projecten streeft Lucas De Man ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ont-moeting. 
‘Ont-moeting’, jawel in de betekenis van een moment van ‘niet moeten’, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn. 
Meer hierover kom je te weten tijdens dit business diner. Misschien ‘moet’ je dit voor jezelf toch maar doen en inschrijven…

Rapport van de activiteit: