REMINDER: Vriendendinner - Gastspreker Dominique Persoone - The Chocolate Line

Shock-o-latier Dominique Persoone begon zijn carrière in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, waar hij een koksopleiding volgde. Zijn passie voor chocolade groeide toen hij samenwerkte met de beroemde chocolatiers Pierre Hermé en Pascal Brunstein.

Hij is een innovator in de chocoladewereld, waarbij hij terugvalt op zijn gastronomische kennis en wetenschappelijke bevindingen, zoals foodpairing. 
Persoone maakt naast traditionele pralines ook bonbons met nieuwe, op wetenschappelijke inzichten gebaseerde smaakcombinaties.
Dominique werd onder andere bekend met zijn chocoladesnuifmachine, de chocolate shooter, die hij ontwikkelde voor de verjaardagspartij van Rolling Stone Ron Wood en Charlie Watts. 
Hij bedacht heel wat creaties rond chocolade, zoals chocoladelippenstift, chocoladeverf en chocolademassagecrème. 
In 2009 won Dominique met zijn boek ‘CACAO De Chocolade Route’ de Gourmand Cookbook Award The best chocolate book of the world. 
Op het digitaal televisiekanaal Njam! heeft Persoone een eigen tv-programma. 
Sinds 2012 huurt Persoone in Mexico 3,4 hectare grond van Belcolade waarop hij zijn eigen cacaobomen kweekt.
Dominique en zijn vrouw Fabienne Destaercke openden The Chocolate Line op het Simon Stevinplein in Brugge in 1992. Hun chocolaterie in ouderwetse stijl biedt pralines met traditionele smaken zoals hazelnoot, maar ook met nieuwere smaken zoals bloemkool, basilicum en zwarte olijven.  Door hun kwaliteit en creativiteit werd de winkel in 2004 opgenomen in de Michelingids.  Tegenwoordig zijn er slechts drie chocoladewinkels die deze eer toekomt. In 2010 openden Persoone en Destaercke een tweede winkel in het Paleis op de Meir in Antwerpen. The Chocolate Line maakt pralines voor verschillende toprestaurants zoals Hof van Cleve, Hertog Jan, enz.
Gaan jullie mee met Dominique op avontuur doorheen zijn expedities op zoek naar de lekkerste cacaobonen? 
Heb je je ooit afgevraagd met wie hij allemaal samenwerkt? Waar hij zijn inspiratie vandaan haalt?
Willen jullie dit allemaal weten, kom dan naar ons vriendendiner op donderdag 19 mei. 
Uiteraard kunnen we tijdens de voorstelling nu en dan de daad bij het woord voegen en actief degusteren wat Dominique ons vertelt.

Rapport van de activiteit: