REMINDER: Vriendendiner voorafgegaan door speeddating – gastspreker Bram Van Peteghem - LabArt

Bram Van Peteghem van LabArt is apotheker van opleiding. Met LabArt, opgericht in 2013 te Brugge door een dynamisch team van apothekers, willen ze het huismerk nieuw leven inblazen door authenticiteit te combineren met hedendaagse wetenschappelijke en ecologische kennis. Ze hebben elk uiteenlopende ervaringen opgedaan in zowel binnen- als buitenlandse apotheken en in elk onderdeel van de farmaceutische waardeketen: productontwikkeling, management van apotheken, marketing, enz.

Ondanks de vele verrijkingen blijven ze één-en-dezelfde passie nastreven: een innovatieve meerwaarde betekenen voor de apotheker en zijn patiënten. Een samenloop van omstandigheden bracht hen rond de tafel en na uren brainstormen tot een nieuw concept waarmee ze willen teruggrijpen naar één van de historische kerntaken van een apotheker, namelijk de ontwikkeling van eigen formules. 

Geïnspireerd door deze eeuwenoude traditie ontstond het kwaliteitslabel 'Laboratoire Artisanal'. 'Laboratoire' staat voor de specifieke ruimte waar met accurate precisie en gegronde wetenschappelijke kennis gezondheidsproducten ontwikkeld worden. 'Artisanal' verwijst naar de authenticiteit en de oorsprong van de recepten, ontwikkeld door hun team bestaande uit meerdere generaties apothekers. 

Bij de ontwikkeling van het gamma werd er tevens kritisch nagedacht over het ecologische aspect. Dit is het eerste gamma op de Belgische markt waarbij men gebruikte verpakkingen opnieuw kan laten hervullen. Bovendien zijn alle verpakkingen recycleerbaar. 

De combinatie van dit alles resulteert in een kwalitatief hoogstaand en budgetvriendelijk product. Kom zeker luisteren naar deze nieuwe “Marc Coucke”, die met dit nieuwe concept en dito producten de markt wil veroveren.

Rapport van de activiteit: