Bedrijfsbezoek - Ter Groene Poorte - Brugge

Hanze-lid en algemeen directeur Raph Van Loocke opent voor de Hanze-leden zijn deuren van het gloednieuwe state-of-the-art opleidingscentrum het “Huis van de Gastronomie”.

Hier worden de nieuwe Sergio’s, De Mangeleers, Roger Van Dammes of Dominique Persoones geboren, gekneed en klaargestoomd voor de toekomst!
Raph Van Loocke, voedingstechnoloog van opleiding en bovenal ondernemende Bruggeling heeft een passie voor voeding met daarbovenop een duidelijke visie op de taak van het onderwijs in onze huidige maatschappij. Een gloednieuw gebouw met een prijskaartje van 5 miljoen euro is het nieuwe pronkstuk van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft met zichtbaar genoegen het gebouw begin februari 2015 ingehuldigd. Deze nieuwbouw van 2.500 vierkante meter zal aan alle 1.300 leerlingen aan de gastronomische school een leerplek bieden. Dit gebouw wordt dé centrale plaats van de school. Leerlingen van verschillende opleidingen volgen in hetzelfde gebouw les, wat leidt tot kruisbestuiving. Een chef-kok leert te weten hoe hij gerijpt vlees kan herkennen, een patissier mag weten welke wijn bij zijn dessert past. Een slager-traiteur weet best ook welk brood hij serveert bij een gerecht. De voeding is zo geëvolueerd: veel bakkers bieden nu ook charcuterie aan. Hier zal iedereen van iedereen leren. Het gebouw staat aan de kant van de Groene-Poortdreef en kenmerkt zich met een strak concept, hoge werktafels en touchscreens. Elk atelier beschikt over zo'n groot scherm waar de leerlingen alle productinfo kunnen opvragen. Dit gebouw is een trendsetter, ook voor topchefs. Ze maken gebruik van de allernieuwste toestellen, hyper cleane ruimtes met aandacht voor hygiëne én veel hoogtechnologische snufjes. De evolutie van die technologie zal chefs meer ademruimte verschaffen.
Een gebouw om fier over te zijn! Kom alvast mee fier wezen op donderdag 7 mei 2015.

Rapport van de activiteit: