REMINDER: Vriendendinner - Gastspreker Tom Debusschere - CEO Groep Deceuninck

"Deceuninck: 75 years of global expansion" Op 6 februari 2009 werd Tom Debusschere benoemd tot CEO van Groep Deceuninck, een West-Vlaamse multinational opgericht in 1937. Het bedrijf is beursgenoteerd, heeft een omzet van ca 540 mio eur, een EBITDA van ca. 47 mio en stelt wereldwijd ca. 2700 mensen tewerk.

Deceuninck is actief in B2B als designer, producent en leverancier van PVC- en composietprofielen en accessoires voor eindproducten, bestemd voor woningbouw en niet-residentie?le gebouwen. Meer dan 90% van de afgewerkte producten gaat naar gezinswoningen of appartementsgebouwen en Deceuninck schat dat 75% van zijn eindproducten bedoeld is voor renovatie. Geluidswanden worden vooral verkocht aan hoofd- en onderaannemers voor infrastructuurwerkzaamheden. In 2014 kwam Deceuninck in zwaar weer terecht en moest dringend herfinancieren om de strategische doelstellingen voor de volgende 5 jaar te kunnen halen. Een kredietlijn van 140 mio euro werd overeengekomen met een groep van 5 banken, ondanks de slechte economische vooruitzichten in de bouw.
"Deze overeenkomst is een sluitstuk in één van de meest uitdagende hoofdstukken uit de 75-jarige geschiedenis van Deceuninck" vertelde CEO Tom Debusschere aan de pers.
Hoe hij deze overeenkomst voor elkaar kreeg en zo de toekomst van zijn bedrijf veilig stelt komt Tom Debusschere ons graag uit de doeken doen. Tom Debusschere is Burgerlijk Ingenieur Elektromechanica met een postdoc ‘Bedrijfskundig Ingenieur’ en startte zijn carrie?re in 1992 als Logistics Manager bij Deceuninck. In 1995 begint hij aan een 9-jarige opdracht bij de Amerikaanse divisie, Dayton Technologies en groeit er door tot Vice President Operations. In 2004 gaat hij aan de slag bij de Belgische Unilin groep als hoofd van de divisie Unilin Decor, leverancier van meubelonderdelen, die deel uitmaakt van de Mohawk groep.
Op 1 december 2008 wordt hij benoemd tot VP Marketing & Sales van Deceuninck en op 6 februari 2009 tot CEO.
Hij is momenteel lid van de Belgische Commissie Corporate Governance en maakt deel uit van de raad van bestuur van EPPA (European PVC Window Profile and Related Building Products Association), EuPC (European Plastics Converters) en Essenscia (Belgische Federatie van de Chemische Industrie en Life Sciences). Graag nodigen we u uit tot meer hierover op ons volgende vriendendinner op 19 maart 2015!

Rapport van de activiteit: