REMINDER: Vriendendinner - Gastspreker Ivan Sabbe - CEO ISPC

"Politiek en Ondernemen" Ivan Sabbe is een echte BV, geboren (°1960) in Bavikhove, bovenal een echte West-Vlaamse ondernemer, ex-politicus en zoon van wijlen Jan Sabbe, de oprichter van het tapijtenbedrijf PRADO-VTW.

Ivan stond zes jaar aan het hoofd van PRADO-VTW en in 1990 werd het bedrijf verkocht aan de groep Associated Weavers. Daarop kreeg Ivan van de Duitse warenhuisketen LIDL het aanbod om de keten in Nederland te leiden en vervolgens in België te introduceren.  In 13 jaar tijd wist hij als CEO de nieuwe Belgische keten uit te bouwen van 0 tot 279 vestigingen, met een omzet van liefst één miljard euro en 2.800 werknemers. Daarop vroeg het Duitse moederbedrijf hem om ook in Nederland, Tsjechië, Finland en Zweden de winkelketen uit te bouwen. Ivan Sabbe kent het klappen van de politieke zweep. Hij was van 1985 tot 1997 actief binnen PVV-VLD en zetelde gedurende twee legislaturen als gemeenteraadslid in Kortrijk.
In juni 2007 sloot hij zich aan bij Lijst Dedecker, ondertussen LDD, omdat de VLD teveel naar links was opgeschoven. Hij is één van de LDD’ers van het eerste uur. Samen met stichter en statutair voorzitter Jean-Marie Dedecker tekende hij de krijtlijnen uit van de nieuwe partij. Ivan Sabbe was actief als Vlaams parlementslid tot eind 2014. Per 1 juni 2012 heeft Ivan Sabbe ISPC International in Herstal en Gent overgenomen, samen goed voor een omzet van meer dan 65 miljoen euro en 200 personeelsleden. ISPC is de gepreferentieerde toeleverancier voor de gastronomische professional. Kortom een ondernemer pur sang met tal van successen op zijn rijkgevulde professioneel palmares, met vele extra professionele interesses en niet gespeend van talenten als politicus, zanger, moppentapper, motorrijder en sporter. Ivan Sabbe is bovendien een geboren spreker en entertainer. Nu inschrijven voor een niet te missen en gedreven avond!

Rapport van de activiteit: