Bedrijfsbezoek - SnickEuroIngredients

SNICK EUROINGREDIENTS NV werd in 1993 opgericht door Bio-ingenieur, levensmiddelentechnoloog en flavourist Philippe Snick, tevens onze huidige Voorzitter van De Hanze.

Samen met zijn echtgenote Nicole Lammertyn, licentiate lichamelijke opvoeding, startte hij het bedrijf op vanuit hun spreekwoordelijke garage als pure handelsonderneming: culinaire grondstoffen en ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie met als afzetmarkt de Benelux. Het assortiment werd gaandeweg uitgebreid met nieuwe ingrediënten en eigen ontwikkelde recepten en concepten. Deze grondstoffen en mélanges vinden hun weg naar industriële producenten van “processed foods” als kant-en-klare maaltijden, salades, sauzen, vleeswaren, diepvriesgroenten, zuivelproducten. Je vindt ze dus terug in heel wat levensmiddelen die je in de supermarkt aantreft en dagelijks consumeert. Om een jaarlijkse groei van gemiddeld 20% te bestendigen en de toekomst van het bedrijf te verzekeren, werd het overnamebod in 2009 door de Nederlandse beursgenoteerde holding ACOMO dan ook positief onthaald. Deze overname heeft voor een extra boost gezorgd en begin 2014 is de firma voor de vierde maal verhuisd, ditmaal naar een nagelnieuw state-of-the-art pand (4000 m²) met eigen productie en uitgebreide R&D faciliteiten, samen goed voor een investering van ca. 5 mio euro. In overleg met ACOMO werd eind 2013 beslist om de integratie met het Nederlandse zusterbedrijf TEFCO EuroIngredients in te zetten. Deze combinatie, geleid vanuit Ruddervoorde, is goed voor een omzet van ca 22 mio euro en een EBIT van > 2 mio.
SNICK/TEFCO EuroIngredients stelt 25 mensen tewerk. Aangezien deelname beperkt tot max. 30 personen, is vlug inschrijven de boodschap. Kostenloos annuleren van uw inschrijving kan tot en met dinsdag 14 oktober 2014.
Helaas moeten wij bij een “no show” een fee aanrekenen van 25 euro voor de gemaakte kosten.

Rapport van de activiteit: