REMINDER: Braziliaanse avond - donderdag 19 juni 2014

BRAZILIË is HOT! Op donderdag 19 juni 2014 laten we de voetbalgekte aan ons voorbij gaan om te genieten we van een Braziliaanse BBQ. Opgelet! Dit is geen voetbalavond, want Brazilië heeft immers veel meer te bieden dan voetbal. Braziliaanse muziek en dans nemen ons mee naar Zuid-Amerikaanse sferen.

Als starter geniet u van een heerlijke “Caipirinha”: een Braziliaanse cocktail met limoen, cachaça, ijs en suiker, vergezeld van enkele exotische hapjes. De Braziliaanse “Churrasco” (BBQ) laat ons kennis maken met een eeuwenoude traditie in Rio Grande do Sul, de meest zuidelijke staat van Brazilië. Rond 1800 werd het Zuiden van Brazilië overspoeld door Europese immigranten. Deze kolonisten bleken uitstekende ruiters en veeboeren te zijn. Al snel werden ze succesvolle veehandelaars. De vrouwen teelden groenten en fruit op de vruchtbare grond van de Pampas. Deze cowboys, later gaucho's genoemd, hadden een unieke manier om vlees te bereiden : de "churrasco". Een optreden van “Capoeira” dansers en “Bossanova” muziek mogen op deze unieke avond niet ontbreken.
“Capoeira” is een sport, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-danssport (luta-dança). Zij heeft haar wortels in de bewegingen, ontstaan bij en meegenomen door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië o.a. op de suikerrietplantages.
“Bossanova” is een muziekstijl ontstaan in Brazilië eind jaren vijftig vanuit de samba (als basisritme) en beïnvloed door jazz. Een ideale netwerkavond voor het traditionele zomerfeest van De Hanze, ditmaal in de tuinen van de “Keizerlijke en Koninklijke Gilde De Vrije Archiers van Mynheere Sint-Sebastiaen” te Sint-Kruis.

Rapport van de activiteit: