Bedrijfsbezoek Hautekiet Candles

Hautekiet Candles nv werd in 2005 opgericht na het faillissement van het familiebedrijf Hautekiet. Het bedrijf is momenteel de tweede kaarsenproducent van België, is uitgerust met een modern machinepark en stelt 21 werknemers tewerk. De productie gebeurt 100 procent in België want uitwijken naar lageloonlanden is tegen het principe van Hautekiet Candles.

Hautekiet Candles is gespecialiseerd in volkleur kaarsen voor binnen en een breed gamma buitenkaarsen zoals terracotta potten en paraffine kaarsen. Daarnaast produceert het bedrijf ook de Scenta geurkaarsen voor romantische en ‘cocoonende’ momenten en de recandle producten gemaakt met duurzame energie en van 100% gerecycleerde paraffine. Naast het machinale werk bestrijkt Hautekiet Candles met het merk Slowlight het luxe segment van de markt.  Eind 2012 haalde Hautekiet Candles de internationale pers met een wel heel bijzonder gamma : luxueuze kaarsen waarin bladgoud en diamanten worden verwerkt! Een kaars met een diamanten ring en bladgoud ter waarde van 100.000 € was dé blikvanger op de Magical Winter Moments in het Oud Sint-Jan afgelopen december.
Sindsdien loopt het storm voor deze unieke producten met bestellingen vanuit Italië, Dubai en Qatar. Redenen genoeg om dit bijzonder bedrijf in Brugge te gaan bezoeken! En heren ….. “Diamonds are a girl’s best friend”….

Rapport van de activiteit: