REMINDER : Bezoek Tentoonstelling "Onbekende beelden, sterke verhalen. Belgen in Oorlog"

Nog niet ingeschreven voor het bezoek aan deze tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij te Gent? Aarzel niet langer, het aantal deelnemers is beperkt!

In zijn 180 jaar geschiedenis is België betrokken geweest bij vele oorlogen. Er bestaan miljoenen clichés waarin militairen, vrijwilligers, dokters en verzorgend personeel, journalisten en schrijvers hun wedervaren hebben vastgelegd. Heel wat van die clichés vertellen een verhaal achter het beeld. Foto’s van oorlogssituaties zijn een aanleiding om verhalen en omstandigheden onder de aandacht te brengen die enkel door specialisten zijn gekend.  Maar is het ware gelaat van de oorlog terug te vinden op die foto’s? De geschiedenis van de fotografie begint ongeveer op hetzelfde moment als die van België. Het is een gedroomd aanknopingspunt om van dat medium de rode draad te maken in een tentoonstelling over Belgen in oorlog. Met behulp van de nieuwste IT-technieken trekken deskundigen je er mee in de rauwe werkelijkheid. Je ontdekt dat het verhaal achter het beeld er vaak heel anders kan uitzien dan op het eerste gezicht lijkt. Het verschil tussen kijken en zien ondervind je aan den lijve. De centrale vraag is of het ware gelaat van de oorlog terug te vinden is op foto’s. Exploreer de foto van binnenuit en ontdek het verhaal achter het beeld. De realiteit is vaak heel anders dan op het eerste gezicht lijkt. Meer dan twintig gereputeerde vaklui zoals Chris De Stoop, Jens Franssen, Teun Voeten, Peter Schrijvers, enz. gaan voluit in deze toch wel zeer ongewone fototentoonstelling.
Voor deze boeiende culturele uitstap verplaatsen we ons naar de Sint-Pietersabdij te Gent en bezoeken de tentoonstelling samen met de leden van onze zustervereniging International Club of Flanders Gent. Aansluitend op het bezoek volgt een heerlijke lunch in het restaurant van ICF, Sint-Pietersplein te Gent. Bovenop het Sint-Pietersplein zorgt “Winterdroom” voor een extraatje! Laat u meeslepen in de magie van de kerstperiode en geniet van het imposante reuzenrad, de grootste openluchtpiste van Vlaanderen en een heus winterdorp! Kortom een niet te missen hartverwarmende winterse uitstap!

Rapport van de activiteit: