B2BnB 7e editie

De Brugse ondernemers: Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft ze? Vragen die beantwoord zullen worden op de 7de editie van B2BnB op donderdagavond 6 september 2012.

B2BnB is een gemeenschappelijk initiatief van de economische organisaties APZI, De Hanze, JCI en VOKA. Elk jaar neemt één organisatie de praktische leiding op zich en dit jaar is dit De Hanze. Ook het Regionaal Economisch Sociaal Overlegcomité (RESOC) Brugge verleent haar medewerking aan dit event. B2BnB brengt Brugse ondernemers, en al wie het ondernemerschap in de regio wil stimuleren, samen. Het hoofddoel is het bevorderen van de samenwerking tussen plaatselijke bedrijven via een informatief en inspirerend netwerkevent. Dit jaar werd als thema “Voeding” gekozen. Op het vlak van voeding geniet Brugge een bijzondere uitstraling. Denken we maar aan de vele (sterren)restaurants, de gerenommeerde hotelscholen, de toonaangevende voedingsbedrijven … . In Brugge overheerst “de goede smaak”. 8 ondernemers, opinieleiders en/of beleidsverantwoordelijken komen hun visie geven over dit smaakvolle onderwerp en dit in al zijn facetten:
• Gert De Mangeleer, Chef-eigenaar "Restaurant Hertog Jan"
• Dirk Decoster , Voorzitter FEVIA – Federatie van de voedingsindustrie
• Noël Devisch, Voorzitter Raad van Bestuur Vlaamse Visveiling nv
• Jan D’hondt, archivaris in het Stadsarchief van Brugge
• André Huyghebaert, Prof. Em. Dr. Ir. Faculteit Toegepaste Biologische wetenschappen UGent en voorzitter wetenschappelijk comité FAVV
• Bernard Lahousse, Zaakvoerder "Sense For Taste"
• Raph Van Loocke, Directeur "Ter Groene Poorte"
• Xavier Vanneste, Zaakvoerder "Brouwerij De Halve Maan Aan de hand van een slideshow krijgen de gastsprekers maximaal 6 minuten de tijd om hun verhaal te brengen. Een “time-manager” houdt nauwgezet de klok in het oog. De ideeën die de sprekers naar voor zullen brengen, zijn bedoeld als “input” voor het beleid. Zo vlak voor de verkiezingen kan dit tellen!

Rapport van de activiteit: