REMINDER : Bedrijfsbezoek AZ Sint-Lucas Brugge

De recente vernieuwingen in het AZ Sint-Lucas – gestart in 2001 - maken meer dan ooit duidelijk dat ook een ziekenhuis een volbloed onderneming is met een economische relevantie.

Met o.a. de start van de medisch-opvoedkundige kliniek, de slaapkliniek, de bouw van de nieuwe C-vleugel, de oprichting van een multidisciplinair palliatief zorgteam, het dagcentrum, de opening van een nieuw operatiekwartier en de oprichting van de multidisciplinaire borstkliniek probeert men de patiënten een optimale begeleiding en genezing te verzekeren. 50 jaar na de eerste steenlegging (1962) telt het ziekenhuis 412 erkende bedden. Directeur N. Dierickx zal ons uitleggen hoe hij en zijn team als “bedrijf” in de zorgsector werkzaam zijn. De evolutie in de medische zorgwereld staat niet stil. Er werden met diverse ziekenhuizen samenwerkingsverbanden afgesloten. Het supra regionaal netwerk bestaat uit 18 Vlaamse ziekenhuizen. De leden van de Hanze krijgen tevens de kans om een kijkje te nemen achter de ziekenhuisschermen.
Hoe is de organisatie van een ziekenhuis opgebouwd? Een bezoek aan het dagziekenhuis en de rug- en nekkliniek kunnen u alvast gerust stellen dat u als patiënt in heel goede handen bent! Het bezoek is gratis en wordt afgesloten met een broodje en een glaasje wijn.

Rapport van de activiteit: