REMINDER : 25e Feesteditie Ontbijt(k)boek - Gastspreker J. Caudron

Jo Caudron is een visionair. In de jaren 90 was hij een van de drijvende krachten achter The Reference, een bedrijf dat pionierswerk deed in de internet- en websiteomgeving. Nu adviseert hij bedrijven over het veranderend landschap van de media.

De titel van het boek ‘MEDIA MORGEN -De media op hun kop’ is geen toeval. Velen onder ons zijn er zich niet van bewust hoe ingrijpend de veranderingen kunnen en zullen zijn. De businessmodellen van de klassieke media staan op de helling! Het commerciële verhaal van televisie, kranten, magazines en radio dat al zo lang bestaat, valt steeds meer uit elkaar.  Maar hoe komt dat? Wij gedragen ons als consumenten vandaag zoveel anders.
Dankzij technologie nemen we de controle over hoe, wanneer en welke media we consumeren. Bovendien zijn we verbonden met elkaar. Ons sociaal netwerk houdt ons op de hoogte van het nieuws, kondigt nieuwe producten aan en vertelt of ze de moeite waard zijn. Meer nog, we gaan al die kennis mobiel gebruiken via tablets en smartphones. Weten de mediabedrijven hoe ze hiermee moeten omgaan? Neen.
Steken vele media hun kop in het zand? Ja.
Hoe moeten de mediaspelers zich organiseren om succesvol te blijven?
En hoe vermijden ze dat ze ingehaald worden door internationale uitdagers die op de loer liggen? In ‘MEDIA MORGEN’ neemt Jo Caudron ons mee naar de toekomst van de media. Ondanks hun sterke troeven van vandaag, moeten ze net als adverteerders en marketeers hun aanpak afstemmen op de vernieuwde technologie en de vernieuwde consument. De mediawereld zal er morgen helemaal anders uit zien! De uiteenzetting vertrekt van het digitale boek en Jo zal illustreren hoe verschillend dat kan zijn aan de hand van apps en andere linken naar bestaande en nieuw gecreëerde ondersteunende informatie. Dit boek is ook het 25ste boek van de Ontbijt(k)boeken en vooral het eerste e-boek dat wij voorstellen. Een glaasje champagne zal dan ook niet ontbreken ! Zoals gebruikelijk wordt het boek van onze gastspreker voor u gereserveerd. Wenst u aanvullend het e-book te downloaden, dan verwijzen we u naar de onderstaande werkwijze!

Rapport van de activiteit: