Cultuur met De Hanze op 17 december 2022 - naar het LAM in Villeneuve d'Ascq


Na een goed gevuld jaar met boeiende sprekers en ontspannende activiteiten is het opnieuw tijd om met De Hanze een streepje cultuur op te snuiven. Dit jaar gaan we … internationaal!

Ja, we trekken immers naar Frankrijk. Samen met ICF Gent bezoeken we het LaM (Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut). De ideale combo om te genieten van prestigieuze kunstwerken en tegelijk informeel te netwerken met collega-leden van ICF Gent.

Onder begeleiding van een gids verkennen we het museum. Indien gewenst kan je ook de tijdelijke tentoonstelling bezoeken. Let wel, de gidsen zijn enkel Franstalig! We kunnen onderling uiteraard hier en daar vertalen voor de leden die de Franse taal minder goed begrijpen.

Na het culturele luik versterken we ook graag de innerlijke mens met een gezellige lunch in de brasserie van het museum. Bij inschrijving zal je een keuzegerecht kunnen doorgeven.

Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’: carpoolen met andere Hanzeleden uit de buurt is een aanrader. Wil je hierbij hulp? Geef gerust een seintje via info@dehanze.be.

We hopen alvast van harte op jullie aanwezigheid. Allez-y!

 

Graag inschrijven tegen uiterlijk 9 december.

 

Het LaM – en bref

Dit museum, gelegen op 20 minuten van Lille, staat bekend om zijn prestigieuze collectie moderne kunst, met belangrijke kunstwerken van Georges Braque, André Derain, Henri Laurens, Fernand Léger, Joan Miró, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso en Kees Van Dongen.

Daarnaast beschikt het LaM over meer dan 1.000 hedendaagse kunstwerken, van o.a. Art & Language, Lewis Baltz, Alighiero Boetti, Daniel Buren, Robert Filliou, Dennis Oppenheim, Mimmo Rotella, Rirkrit Tiravanija enz.

In 1999 schonk de stichting L’Aracine haar collectie van meer dan 3.500 art-brutwerken aan het museum. Deze collectie wordt regelmatig uitgebreid en telt momenteel meer dan 5000 kunstwerken van Aloïse Corbaz, Henry Darger, Auguste Forestier, Augustin Lesage, André Robillard, Willem Van Genk, Adolf Wölfli, Carlo Zinelli enz. De art-brutverzameling, één van de grootsten in Europa, is bovendien de enige die zij aan zij met moderne en hedendaagse kunst wordt gepresenteerd.

Het LaM, in een architectonisch hoogstandje van Roland Simounet en de uitbreiding van de hand van Manuelle Gautrand, is omgeven door een beeldentuin, waar je al rondwandelend geniet van werk van Alexander Calder, Richard Deacon, Eugène Dodeigne, Jacques Lipchitz en Pablo Picasso. Deze enorme openluchtexpositie is uniek in Frankrijk en wedijvert met die van het Kröller-Müller, één van de grootsten in Europa.

 

 

Voor All Event leden is deze activiteit inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen). Indien je een All-In voor 2 personen hebt, vermeld dan ook graag of je met 1 of 2 personen mee komt.

Inschrijving voor standaard leden en partners: € 50.00 (graag naam van je partner vermelden)

Belangrijk: Indien je ingeschreven bent en er toch niet kan bij zijn, laat dit dan ten laatste 12 december weten om zo annulatiekosten te vermijden (ook voor AEF).

 

 

Praktisch

Datum: 17/12/2022 10:00 tot 14:00

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: LaM, 1 allée du Musée 59650 Villeneuve d'Ascq - ht - LaM, 1 allée du Musée 59650 Villeneuve d'Ascq - htBelgië

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of voor 12 december te annuleren als u verhinderd bent. Zo vermijdt u annutiekosten.