Vriendendinner met Bert van Dijk - Mercy Ships - op 1 september 2022


Medische hulp recht door zee

Over Mercy Ships

Sinds 1978 maakt Mercy Ships medische en chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten op onze planeet. Met 2 grote ziekenhuisschepen – de Africa Mercy en de Global Mercy – varen wij naar plaatsen in de wereld waar mensen geen toegang hebben tot betaalbare medische en chirurgische zorg.

Aan boord van onze ziekenhuisschepen werken elke jaar meer dan 1.000 fantastische vrijwilligers die professionele medische hulp verlenen: dokters, verpleegkundigen, maar ook ingenieurs, technici en nog veel meer. Zij werken volledig gratis en betalen zelf hun reis- en verblijfkosten.

Mercy Ships België

Mercy Ships is als goed doel ook gevestigd in België. Ook vanuit ons land willen wij helpen bouwen aan een duurzame en rechtvaardige wereld en de meest urgente chirurgische nood van de armste bevolking aanpakken.

Met het verlangen om vanuit België iets voor Mercy Ships te kunnen betekenen, is in 2010 Mercy Ships België opgericht, een zelfstandige vereniging. Mercy Ships België is opgericht door Bert van Dijk.

Bert van Dijk is geboren in 1949 in het Nederlandse Putten en woont in Brugge met zijn Belgische vrouw Huguette. Na een carrière bij Bekaert, Volvo, Bombardier en Daimler, wonend in Nederland, Duitsland, Japan en Canada trok Bert van Dijk samen met zijn echtgenote Huguette op eigen kosten naar de Africa Mercy. Hij zag met eigen ogen het unieke concept van Mercy Ships.

Bert van Dijk was overtuigd en in 2010 richtte hij Mercy Ships België op. Sindsdien is hij vrijwillig voorzitter van Mercy Ships België en combineert hij die onbezoldigde functie met het vrijwillig voorzitterschap van Mercy Ships Global Association.Bert van Dijk is te gast bij De Hanze op donderdag 1 september 2022.

Voor All Event leden is deze activiteit inbegrepen (volgens je lidmaatschap voor 1 of 2 personen). Indien je een All-In voor 2 personen hebt, vermeld dan ook graag of je met 1 of 2 personen deelneemt.

Inschrijving voor standaard leden en partners of gasten: € 50.00 (graag naam van je gast vermelden)

Indien je ingeschreven bent en er toch niet kan bij zijn, laat dit dan ten laatste 48 uur voor aanvang weten om zo annulatiekosten t.b.v. € 50.00 te vermijden (ook voor AEF leden).

inschrijven via Peepl

Praktisch

Datum: 01/09/2022 19:00 tot 22:30

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: België

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent.