Ontbijt(k)boek met Conny Vandendriessche bij De Hanze op 2 juni 2022Dream, Dare, Do.

13 succesvolle dromers, durvers & doeners

  Conny Vandendriessche: De eerste lockdown zette me aan om op wereldreis te gaan. Het werd een virtuele reis. Langs dertien verhalen over dromen, durven en doen. Met vrouwelijke ondernemers en leiders die ik niet kende. Ze wonen en werken in vier van de vijf continenten. We verschillen in leeftijd, herkomst en wat we doen.

  Desondanks hebben we verrassend veel gemeen. We herkennen elkaars dromen. We delen het lef om te durven en te doen. Ondanks de drempels - groot of klein - die onze omgeving of wijzelf ons oplegden. Dromers tot actie brengen, durvers laten doen en doeners laten dromen. Het is de missie van dit boek, mijn missie.


  Inschrijven via Peepl

  Rapport van de activiteit:

  Het was een zonnige donderdagochtend met een mooie skyline van de Brugse torens. En het werd nog beter want we hadden Conny Vandendriessche te gast!

   

  Wie droomt niet van “zalig niets doen”? Conny niet, dat is niet aan haar besteed, zij houdt van uitdagingen!

  In de corona tijd ontstond het boek Dream Dare Do. Conny wou weten hoe andere vrouwen in deze tijd omgingen met de “opsluiting” en ging op zoek naar vrouwen met een verhaal, vrouwen die belangrijk zijn. Zo contacteerde ze 78 vrouwen, dames met kennis van zaken zoals Kamala Harris, Melinda Gates, Hilary Clinton, Katrina Lake, Shonda Rhymes (Bridgerton regisseur). Uiteindelijk blijven er 13 vrouwen over die willen getuigen over diversiteit, vrouwelijk ondernemerschap en inclusie. Dat was niet evident, als voorbeeld toont Conny dat bvb in China geen vrouwen bereid waren te getuigen. Met de vrouwen met wie ze wel in dialooog kon gaan verliep het contact vlot en zat zij al vlug op dezelfde golflengte. Er komt ook één man aan het woord, en dat is Conny’s echtgenoot die graag vertelt “hoe het is om samen te leven met Conny”.

  En zo blijkt dat we in Europa verwend zijn met de kansen die je als vrouw krijgt. Maar toch liggen de cijfers nog laag: in Denemarken zijn er slechts 4% vrouwelijke ondernemers. Bij ons in België ligt dit cijfer op 9%.

  Vandaar steunt Conny ook “Women in Tech”. Zij ijvert om meer meisjes met technologie in contact te brengen zodat zij deze richting kiezen in hun verdere leven. Ze refereert dan ook graag naar Ayumi Moore Aoki – stichter en CEO van Women In Tech en heeft een platform opgericht om vrouwelijk ondernemerschap te steunen en dat is Stella P met focus op gender diversity, age diversity en ethnical diversity.

   

  Opnieuw een verhaal met een mooie inhoud!