Vriendendinner met Belgisch regisseur GILLES COULIER op 3 maart 2022


Vriendendinner met filmregisseur Gilles Coulier

toegevoegd door Sybil Michiels

Gilles Coulier (°1986) is een Belgische regisseur, producer, scriptschrijver en mede oprichter van productiehuis De Wereldvrede (in 2013). Hij studeerde Audiovisuele Kunsten aan Sint-Lukas in Brussel en studeerde af in 2011.

In 2013 richtte Gilles Coulier samen met acteur Gilles De Schryver het productiehuis De Wereldvrede op, waarmee zij de televisieserie/cultreeks Bevergem produceerden. In 2017 produceerde en regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Cargo, die op het filmfestival van San Sebastian in première ging. In 2018 regisseerde Coulier acht afleveringen van de fictiereeks De Dag, een reeks geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

Naast video clips en reclame maakte hij 3 kortfilms: IJsland in 2009, Paroles in 2011 en Mont Blanc in 2012. Deze films werden geselecteerd voor vele filmfestivals wereldwijd, zoals Cannes Festival, Abu Dhabi Festival, Leeds Film Festival, Hong Kong Film Festival, Rio, Fluxus Film Festival, Brussels Film Festival en Gilles won diverse prijzen hiermee.

Begin 2019 startte Coulier de eerste vier afleveringen van War of the Worlds als regisseur en exec. producer, een Brits/Franse televisieserie voor Fox en CANAL+, gebaseerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells.

In 2020 maakte Coulier samen met Maarten Moerkerke de serie 'Lockdown' voor de VRT. De serie won in 2021 de Student Jury Prize in Canneseries.

De serie Albatros is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas en winnaar van de Prix Europa in 2021.

Heb je vragen voor Gilles Coulier, grijp je kans en stuur je vraag naar info@dehanze.be!

Inschrijven via Peepl.

Praktisch

Datum: 03/03/2022 19:00 tot 23:00

Activiteit start opmerking: Zie PEEPL

Deelnameprijs:

Plaats: Crowne Plaza Brugge

OPGELET: