Vriendendinner met Bart Buyse (IzyCoffee) op 3 februari 2022


Bart Buysse brengt ons het on-Belgische groeiverhaal van IzyCoffee: “We willen de wereldspelers het vuur aan de schenen leggen”

Het verhaal van IzyCoffee startte drie jaar geleden met een vintage coffee truck onder de brug van Izegem. Anno vandaag staat West-Vlaming Bart Buyse, tot voor kort nota bene geen koffiedrinker, aan het hoofd van een heuse koffiebarketen, met binnenkort negen verkooppunten (waaronder de allereerste kwaliteitskoffiebar op de Antwerpse Meir), plannen om in elke Belgische provinciestad aanwezig te zijn én internationale ambities. “We willen een gamechanger en value creator zijn die goede koffie voor iedereen toegankelijk maakt.”

IzyCoffee begon from scratch en zonder investeringsfirma in de rug, maar op amper drie jaar tijd staat er wél een ijzersterk concept: koffiebars bemand door één barista, die letterlijk van straat wordt geplukt en klaargestoomd in de IzyCoffee Barista Academy, waarna die dankzij de uitgekiende processen tot 350 koffies per dag kan serveren.

“De eerste dag in mijn vintage coffee truck aan het station was nochtans geen succes”, begint Bart Buyse zijn straf ondernemersverhaal. “Maar na enkele weken begon het echt goed te draaien en konden we een eerste koffiebar in Izegem openen. We mikten heel bewust op landelijk West-Vlaanderen, want we willen weliswaar vanaf de start dé koffiebarketen van mainland West-Europa worden, maar wel door eerst kleinere steden te sensibiliseren rond de meerwaarde van kwaliteitskoffie en dan pas all the way te gaan.”

Bron: Hannes Dedeurwaerder - Bloovi - https://www.bloovi.be/artikels...

Op donderdagavond 3 februari is Bart Buyse gastspreker bij De Hanze.

Praktisch

Datum: 03/02/2022 19:00 tot 22:30

Activiteit start opmerking: Inschrijven via Peepl

Deelnameprijs:

Plaats: Crowne Plaza Hotel

OPGELET: Voor alle leden en leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent. Zo vermijdt u annulatiekosten.